Ognjevarna barva

Stroški 0 Comments

Ognjevarna barva z bazo topil

Eurostyle LLC je v dolgoročnem sodelovanju z ameriško družbo GSG TECHNOLOGY LIMITED, LLC razvil inovativen, izviren industrijski material proti koroziji in ognjevzdržni (toplotno izolacijski) material, ki vključuje eno- in dvokomponentno negorljivo barvo znane blagovne znamke Defender na kovino betona in lesnih površin. Danes je protipožarna zaščita jeklenih konstrukcij osnova za gradnjo in zelo pomembno je izbrati visoko kakovostne materiale.

Ognjevarna barva

Ognjevarne barve, spojine, zmesi, materiali

Mavec, paste, laki in barve, plošče iz kamene volne, pa tudi sistemi, sestavljeni iz navedenih komponent, se uporabljajo za protipožarno zaščito kovinskih konstrukcij. S požarno zaščito ometni sloj večinoma zavirajo plamen, težo kovinske konstrukcije pa se znatno poveča. Stroški barv in lakov so višji, vendar to kompenzira tanjši zahtevani sloj zaviralcev gorenja in estetska površina strukture, ki ne zahteva dodatnega barvanja. Praviloma za uporabo zaviralcev gorenja na kovine zahtevajo posebne enote.

Ognjevarna barva

Literatura

V skladu z zahtevami 150. člena št. 123-FZ se potrditev skladnosti protipožarnih sredstev izvaja v obliki certifikacije. Protokoli preskušanja preskusnih laboratorijev morajo vsebovati vrednosti kazalnikov, ki označujejo učinkovitost protipožarne zaščite, vključno z različnimi aplikacijami za njihovo uporabo, opisanih v spremljajočih dokumentih.

Ognjevarna barva

Zaviralci ognja za kovinske konstrukcije

Ognjevarna konstrukcija na vodni osnovi je namenjena za največjo požarno odpornost nosilnih kovinskih predmetov, različne vrste konstrukcij. Uporablja se v živilski industriji, brez stika s hrano. Pri uporabi ognjevzdržne prevleke v prostorih z visoko vlažnostjo ali padcem temperature je treba na površino nanesti zaščitno plast.

Ognjevarna barva

Ognjevarna barva

Povpraševanje po ognjevarnih in toplotno odpornih barvah je posledica dejstva, da so odlična zaščita za različne kovinske strukture, ki so v agresivnem okolju pod vplivom padcev temperature. Najbolj učinkovita barva je ognjevarna za kovinske konstrukcije dveh vrst: