Odrezek za električno delo v stanovanjskih območjih

Namestitev 0 Comments
Odrezek za električno delo v stanovanjskih območjih

TTK. Električna instalacija v stanovanjih stanovanjske hiše, spalnice, pisarniške prostore

V tem članku smo zbirali najpomembnejše informacije o pravilih ožičenja v stanovanjskih prostorih, saj pogosto prihaja do ožičenja doma, pri čemer je vzrok teh kršitev kompleksnost dokumentacije, včasih pa tudi nedostopnost informacij o pravilnem vodenju ožičenja v hiši ali v apartmaju. Ne bo praktičnih veščin, temveč neposredno glede zahtev, ki jih bodo med pregledi zaposleni v organizacijah za oskrbo z električno energijo uvedli na vašem domu. Da napišemo ta članek, smo morali ne samo zaprositi za pomoč na večih radioelektronskih napravah in se seznaniti z vsemi ustreznimi dokumenti, temveč tudi večkrat posvetovati s strokovnjaki iz oblikovalskih organizacij. Kot rezultat smo prejeli precej jasen seznam pravil, za katere morate narediti namestitev domačega ožičenja.

Odrezek za električno delo v stanovanjskih območjih

Trenutne zahteve za ožičenje

To so vse osnovne zahteve za neposredno ožičenje v zasebni hiši in stanovanju. Kot vidite, večina prepovedi velja za lesene zgradbe. Z opečnimi hišami je veliko lažje.

SNiP o električnem delu v stanovanjskih prostorih

Električna oprema za industrijske zgradbe je bolj zapletena kot v stanovanjskih prostorih. To zahteva poseben pristop, visoko strokovnost, skladnost z vsemi zahtevami in standardi. Na primer:

Električno delo v stanovanju

Pomemben pogoj za vgradnjo električne napeljave in električnega dela v stanovanjskih prostorih je popolna skladnost s predpisanimi zahtevami SNiP III-4-80, Tu, SNiP 3.01.01-85 in jih izvajajo osebe s posebnim znanjem, kvalifikacijami in spretnostmi (razpoložljivost za delo pri 1000 W in vsaj IV stopnja).

Odrezek za električno delo v stanovanjskih območjih

Ščip za električno napeljavo v stanovanjskih prostorih. Ožičenje pravila ožičenja snip

Pogosto je pri gradnji ali izvedbi v hiši, kot tudi v stanovanju popravila, potrebno zamenjati električno ožičenje. Seveda je za opravljanje te naloge bolje povabiti strokovno, a nekateri domači obrtniki si prizadevajo za vsa opravila sami, zato morajo vedeti, kako pravilno napeljati ožičenje.