Ocenjeni standardi za področje javnih zgradb za upravne namene

Oblikovanje 0 Comments
Ocenjeni standardi za področje javnih zgradb za upravne namene

Zakonodajna osnova Ruske federacije

Ocenjeni standardi za prostore: delavci, prostori za srečanja, informacijske in tehnične namene, vhodne sobe in sanitarne storitve

2 NORMATIVNE POVEZAVE

1. RAZVIJO Zvezno državno enotno podjetje – Center za metodologijo standardizacije in standardizacije v gradbeništvu (FGUP TsNS) s sodelovanjem državnega enotnega podjetja "Znanstveni inštitut za oblikovanje izobraževalnih, trgovinskih in prostočasnih in zabaviščnih stavb" (GUP IOZ); Centralno raziskovalno in projektno-eksperimentalni inštitut za industrijske zgradbe in objekte (OJSC "TsNIIpromzdaniy") in delovna skupina strokovnjakov

1 Področje uporabe

1 bojler; črpalka za vodovod in kanalizacijo; komore za prezračevanje in klimatizacijo; nadzorne enote in drugi prostori za postavitev in upravljanje tehnične in tehnične opreme zgradb; strojna soba dvigal, prostori za opremo sistema za gašenje požara, parkiranje.

Ocenjeni standardi za področje javnih zgradb za upravne namene

SNiP 31-05-2003
Stavbe javne uprave

Posodobitev je izvedla ekipa avtorjev: OJSC "Inštitut za javne zgradbe" (vodja teme – Kandidat za arhitekturo A.M. Garnets, kandidat arhitekta.L.A. GUP MNIIP Mosproekt-4 (dr. Arhitekt A.V. Anisimov); FSUE "TSNIISK imenovan po VA Kucherenko" (kandidat tehničnih znanosti VN Zigern-Korn); OJSC "TsNS" (kandidat arhitekta LA Viktorov); CJSC "Giprozdrav-SPC na objekte zdravstvene nege in rekreacije" (doktorica arhitekture LF Sidorkova, tehn. MV Tolmachyova); MGSU (doktor tehničkih nauka VV Holšchevnikov); GUP "Mosproekt-2 nj. MV Posokhin" (arhitekta AG Lokshin); OJSC MosOtis (inženir S.M. Roitburd); FGU "Inštitut za fizično kulturo" (arhitekt Y. G. Zhura); NPF "Flow Inter" (Ing. A.V. Nagolkin); Državno enotno podjetje MNIITEP (Ing. V.A. Ionin).

Ocenjeni standardi za področje javnih zgradb za upravne namene

SNiP 31-06-2009. Javne zgradbe in objekti

Oddelki 3, 5 – 7 in 9 teh norm vsebujejo zahteve, ki so v skladu s cilji tehničnih predpisov in so obvezno skladne z ustreznim upoštevanjem prvega dela 46. člena Zveznega zakona "o tehničnem predpisu". Oddelek 8 teh standardov določa zahteve, ki so skladne s cilji Zveznega zakona "o varčevanju z energijo".