Oblikovanje v izobraževanju

Oblikovanje 0 Comments
Oblikovanje v izobraževanju

Oblikovanje v izobraževanju: bistvo, pristope, značilnosti

Razvoj pedagoškega znanja, nastanek različnih metod, sredstev in oblik pedagoške dejavnosti je postal preveč zapleten. V zvezi s tem je pedagogika prisiljena sklicevati se na priporočila tehnokratske usmeritve: "… voditelji tega trenda so prepričani, da je treba zamenjave amorfnega obnašanja nadomeščati… naj bi prišel učinkovit pedtek."

Oblikovanje v izobraževanju

Pedagoško oblikovanje vzgojno-izobraževalnih sistemov na podiplomskem študiju teme disertacije in povzetek o VAK 13.00.01, doktor pedagoških znanosti Zotova, Natalia Konstantinovna

Oblikovanje na področju pedagogike in vzgoje spada v družbeno sfero in njen izdelek sodi v kategorijo humanitarnih projektov, smisla in namena, kar je izboljšanje tega, kar določajo posebnosti človeške narave in odnosov.

Oblikovanje v izobraževanju

Gurie L.I. Oblikovanje pedagoških sistemov: učbenik. dodatek; Kazan stanje tehnol. un-t

Inovativnost je akcija (ali rezultat akcije), katere cilj je zadovoljevanje nove potrebe (ali predlaganje novega načina zadovoljevanja starega), ki temelji na uporabi novih znanj (nova uporaba znanja), ki jih vsebujejo nove tehnologije, znanje in izkušnje, nove kombinacije proizvodnih dejavnikov da bi odstranili posledice destruktivnih procesov ali pridobili nove (ali z novimi lastnostmi, funkcijami) izdelke / storitve z velikim tržnim potencialom.

Oblikovanje v izobraževanju

Izobraževalna zasnova v inovativni šoli Besedilo znanstvenega članka o posebnosti " Splošna vprašanja javnega izobraževanja in pedagogike "

V članku je avtor analiziral koncepte »oblikovanja« in »modeliranja«, upošteval faze in vrste oblikovanja. Predstavil je zasnovo kot orodje za izboljšanje kakovosti izobraževanja.

Oblikovanje v izobraževanju

Pedagoška zasnova izobraževalnih sistemov: metodološki in teoretični vidik Besedilo znanstvenega članka o posebnosti " Javno izobraževanje. Pedagogika

Pedagoško načrtovanje, ki sledi konstrukciji sistema, je podsistem splošnejšega sistema poklicnega izobraževanja. V zvezi s tem se splošni zakoni uporabljajo za oblikovanje, delovanje in razvoj sistema, ki se preučuje.