Oblikovanje strešne kritine

Kako narediti 0 Comments
Oblikovanje strešne kritine

100 lepih strešnih idej za zasebno hišo

Na strehi katere koli zasebne hiše je neverjetno odgovorna in multidisciplinarna naloga – ves čas svojega dela mora zaščititi dom pred snežem, dežjem, vetrom, žgočim soncem in zimsko zmrzovanjem. Da bi ohranili toploto in udobje v hiši, je treba streho pravilno oblikovati, izbrati je treba gradnjo in materiale izvedbe ob upoštevanju nianse arhitekturne strukture in podnebnih razmer. Toda poleg racionalno izbrane oblike, zanesljivih materialov in dobro izdelane namestitve bi vsak lastnik želel videti ne samo zaščito svojega doma od nečistot narave, ampak tudi zunanji privlačni gradbeni element, ki krasi stavbo ali dodaja izvirnost svoji podobi.

Oblikovanje strešne kritine

Lepe strešne kritine zasebnih hiš: fotografije, vzorčni primeri

Attic je dobil ime v čast francoskemu arhitektu Francuisu Mansarou, ki je v 17. stoletju prvi predlagal uporabo prostora pod stropom za dnevne sobe. Zato je mansardna streha povezana z arhitekturo francoskih hiš – provincialnih hiš, mediteranskega zakopana in planinskih koč. Zanimivo je, da so v različnih regijah Francije značilne lastne posebne oblike mansardnih streh, pristop k oblikovanju in uporabljeni materiali pa se razlikujejo.

Oblikovanje strešne kritine

Vrste streh zasebnih hiš – fotografija in podroben pregled

Zasnova strehe hiše mora ustrezati funkcionalnim in estetskim zahtevam. Pokrivanje stavbe ščiti pred padavinami in pregrevanjem, ohranja toploto. Vizualno, streha daje značilnosti stavbe izvirnosti in ekskluzivnosti.

Oblikovanje strešne kritine

Strehe zasebnih hiš (64 fotografij): kako narediti pravo izbiro

Strehe zasebnih hiš so pomembna podporna struktura hiše, ki ne bi smela zanesljivo zaščititi hiše od padavin, biti stabilna, močna in trajna, temveč tudi privlačen videz. Konec koncev, lepa streha zasebne hiše bo gotovo postala njegova klicna izkaznica.

Oblikovanje strešne kritine

Podstrešne strešne projekte

Eden od najpomembnejših dejavnikov, ki spremljajo načrtovanje podstrešja, je oblika in velikost sob, odvisno od njihove lokacije glede na notranjo obliko. Pri ustvarjanju projekta je treba upoštevati delno ali popolno zasteklitev prostora.