Nepripravljenost suhih estrihov

Betonski 0 Comments
Nepripravljenost suhih estrihov

Suh estrih – prednosti in slabosti

Takšen estrih ima pomembne prednosti. Ne potrebuje sušenja. Talne obloge je mogoče brez čakanja 45 dni, tako kot pri uporabi tradicionalnih mešanic, in naslednji dan. Prav tako je bistveno lažja od tradicionalnih mešanic betona. Zdaj z optimalno debelino estriha od 3 do 7 cm na 1 m2. morajo stati od 70 do 120 kg. mešanice. Se strinjam, to je zelo resna obremenitev na stropu in nosilne stene hiše: za stanovanje s skupno površino 100 m² M. Treba je postaviti najmanj 7 ton. betonska mešanica.

Nepripravljenost suhih estrihov

Prednosti in slabosti suhega estriha in tehnologije naprave

Kakšne so prednosti in slabosti suhega estriha in kakšna je tehnologija njenega ustvarjanja. Vse to zanima ljudi, ki so razstavili staro tla in se pripravljajo na postavitev novega. Tehnologija izdelave suhih estrih je radikalno drugačna od drugih načinov izravnave podlage. Ne uporablja ene kapljice vode in ne potrebuje veliko pomočnikov za namestitev. Iz tega razloga lahko vsakdo s svojimi rokami postavi suhe estrihe. Videoposnetke o tem, kako izkušeni mojstri to počnejo, si lahko ogledate, da vizualno preučite celoten proces.

Nepripravljenost suhih estrihov

Predlogi za dry screed knauf floor. Kako narediti in cena za leto 2018.

Nekoč sem se soočil z vprašanjem, kako narediti estrih v stanovanju z grobo obdelavo. Ker ni bilo posebnih izkušenj, sem moral iskati informacije na internetu, na različnih forumih in blogih.

Nepripravljenost suhih estrihov

Prednosti in slabosti

Suh ali mokro estrih – obvezen korak pred polaganjem parketa ali polaganjem prevleke. Izbira v korist mokre ali suhe tehnologije določa zahteve za površinsko trdnost in pogoje delovanja. Betonski estrih – rešitev za vlažne prostore, v drugih primerih suha je prednostna možnost, saj je postopek njegove namestitve čistejši, traja manj časa in je cenejši.

Nepripravljenost suhih estrihov

Suh talne estrihe: pomanjkljivosti uporabe

Talni estrih je skoraj zadnji korak priprave talne površine za polaganje talne obloge. Tako je kakovost vgradnje prevleke katere koli vrste – linoleja, preproge, parketa, laminata – v veliki meri določena s kakovostjo estriha.