Naprava podstrešne strehe iz lesene hiše

Gradnja 0 Comments
Naprava podstrešne strehe iz lesene hiše

Organizacija mansardne strehe lesene hiše

V skladu s tehničnimi pogoji mora biti zasnova nagiba faznega sistema za organizacijo strešnega podstrešja od 30 do 60 °. Kot nagiba več kot 60 ° znatno zmanjša uporabno površino. Dober mansardni talni sistem šteje za širino 220 cm, širina pa ne sme biti manjša od 300 centimetrov.

Naprava podstrešne strehe iz lesene hiše

Značilnosti strešne strehe naprave

Mansardna streha – vedno dodaten prostor. Danes so takšne strehe še posebej pomembne, saj ne samo povečujejo življenjski prostor hiše, temveč nam omogočajo tudi reševanje na stotine zemljišč. Gradnja strešne strehe se lahko spreminja in je odvisna od vrste strehe in želje lastnikov hiše. Mansardna streha je lahko žlebasta, poševna, kolka in poluvalmovojska, pa tudi piramidalna, kupolasta ali stožčasta.

Naprava podstrešne strehe iz lesene hiše

Podstrešje v leseni hiši

Podstavek za sistem fuga je mauerlat, zato ga je trdno pritrjen na stropne tramove. Greben, na katerem ležijo rebrasti nosilci, se položi neposredno na strop. Stojala, ki se razrezajo naravnost v stropne tramove. Prekrivni žarki se izračunajo na enakomerno porazdeljeni bazi, ki traja približno 400 kg / m?. Poleg tega se izračunajo prekrivanja na sili teže strehe in skupne obremenitve na njej.

Naprava podstrešne strehe iz lesene hiše

Ustvarjanje strehe lesene hiše bi se moralo začeti s projektom.

Hiše, hiše in lesene kopalnice so kljub pojavu novih gradbenih materialov še vedno priljubljene. Les v številnih regijah Rusije ostaja cenovno dostopen in razmeroma poceni, in ustrezno predelavo spremeni v sodoben material, ki je odporen na zunanje vplive, pa tudi privlačen z vidika ekologije in koristi za zdravje. Ni zadnje vprašanje pri gradnji takih stavb je ustvarjanje strehe lesenih hiš, saj zanesljiva streha naredi hiš res toplo in trajno.

Naprava podstrešne strehe iz lesene hiše

Gradimo podstrešje z lastnimi rokami

Ta vrsta strehe bo majhno zgradbo spremenila v domače in prostorno ognjišče, kjer se lahko zbirajo gostje in lastniki hiše. Naprava oblikuje mansard kot je mogoče pri izgradnji novega doma in že zgrajena. V tem primeru, ne da bi kršili glavno strukturo. Vendar bo zahtevalo rušenje stare strehe in izgradnjo novega.