Naprava lesenega dna na hlodih

Gradnja 0 Comments
Naprava lesenega dna na hlodih

Naprava lesenega dna na hlodih: sheme, značilnosti gradnje, strokovno svetovanje

Lesena tla na hlodih – ena najstarejših metod talnih oblog in je bila uporabljena le v severnih predelih naše države. Sodobni materiali so izboljšali samo staro tehnologijo, zaradi česar je bil obseg uporabe znatno razširjen in se izboljšala učinkovitost delovanja. Preden začnete neposredno razmišljati o različnih možnostih, morate biti seznanjeni z inženirskimi zahtevami za izračune.

Naprava lesenega dna na hlodih

Lesena tla na hlodih: tehnologija namestitve lag

Zaradi svoje okolju prijaznosti, estetske privlačnosti in naravne naravnosti, ki zagotavlja toplino in udobje po vsej hiši, lesena tla niso izgubila svojih položajev v gradnji države in ne le iz antičnih časov. Če se odločite za takšno možnost postavitve tal kot lesenega dna na hlode, se pojavi veliko vprašanj: kakšne so tla za tla, kako so nameščeni in še veliko več. V tem članku boste našli izčrpne odgovore.

Izdelava lesenega dna v hlodih: možnosti za gradnjo tal

Mnogi lastniki stanovanj izbirajo lesena tla, ki temeljijo na okolju prijazni pritožbi. Človek je več tisoč let živel v harmoniji z drevesom in v tem času se je med njimi pojavila tudi vrsta simbioze.

Naprava lesenega dna na hlodih

Naprava lesenega dna na hlodih: podrobna analiza 4 shem naprave

Za izdelavo lesenih podov, zaključnih tlakov, ki so postavljeni na hlode, je masa tehnoloških sprememb. Izbira optimalne sheme je odvisna od podnebnih in geoloških pogojev, od finančnih možnosti lastnikov. Način dna naprave z zamaknjenjem vpliva na vrsto baze, operativne posebnosti zgradbe ali ločen prostor. Vendar, ne glede na to, katero načelo se uporablja za gradnjo lesenega dna nad hlodovami, gradnja objekta temelji na klasičnih tehnikah in možnostih, o katerih se bo razpravljalo.

Naprava lesenega dna na hlodih

Lesena tla na hlodih na opečnih stebrih

Naprava lesenega dna na hlodih

Tla v leseni hiši je mogoče izdelati z različnimi vrstami talnih oblog. Najpogostejši nadstropji so lesene deske in keramične ploščice. Poglejmo si natančneje napravo lesenih podov. Izvedejo se lahko tako na monolitnem kot na betonskih ali opečnih stebrih.