Najmanjša debelina stene kleti

Betonski 0 Comments
Najmanjša debelina stene kleti

Debelina sten kleti in kleti – značilnosti izračuna

Pravilen izračun klete je ob upoštevanju vpliva številnih dejavnikov. Zlasti je to raven podzemne vode na lokaciji, vrsta tal, višina prihodnje zgradbe, materiali, ki se uporabljajo za gradnjo itd. Priporočamo, da vse konstrukcijske naloge zaupate strokovnjakom. Toda za splošno razumevanje računske tehnologije lahko uporabite spodaj navedene podatke.

Najmanjša debelina stene kleti

Kakšna mora biti debelina sten kleti?

Klet je eden najpomembnejših delov katere koli zgradbe, saj ščiti temelj hiše, temelje, zunanje učinke padavin in spremembe temperature. V kletnih prostorih pade večina podtalnice in poplavnih voda, pa tudi razlika v temperaturi zraka in tal. Prisotnost ali odsotnost te "nič tal" vpliva na optimalno vlažnost v prostorih, pa tudi na temperaturo celotne hiše.

Najmanjša debelina stene kleti

Debelina sten monolitnih temeljev – prosim povejte mi!

Pri gradnji podzemne stene manjših betonskih blokov (trdnega, ekspandiranega gline betona, polistirnega betona) je potrebno okrepiti zidove z vzdolžno armaturo in ojačanim trakom na vrhu zidu. Betonski bloki za zidane zidne zidove morajo biti iz betona razreda, ki ni nižji od B12.5 (M150).

Najmanjša debelina stene kleti

Gradimo klet z lastnimi rokami

Kletna tla so del stavbe, ki je delno ali popolnoma zakopana pod tlemi. V kleti običajno opremljajo komunalne sobe ali garažo, vendar nekateri projekti zagotavljajo napravo v kleti kopalnice, savne ali celo telovadnice z bazenom. Pri hišah, zgrajenih na majhnih parcelah ali na pobočju, je pritličje preprosto nenadomestljivo – omogoča vam bistveno povečanje uporabne površine stavbe, ne da bi širili gradbišče.

Najmanjša debelina stene kleti

Debelina stene pločevine

Vse slike, za katere nobena avtoriteta ni posebej navedena pod slikami, so moja. Dovoljujem jim, da se uporabljajo le v zakonite namene kjerkoli in kogarkoli, vendar jim prepovedam, da jih spreminjam na kakršen koli način. Poleg tega ne dovoljujem uporabe slik, ki jih je spremenil nekdo drug. Primerjate lahko slike in preverite, ali so bili spremenjeni tako, da jih primerjate s sliko s te strani.