Nagib zunanje kanalizacije v zasebni hiši

Polaganje 0 Comments
Nagib zunanje kanalizacije v zasebni hiši

Na kratko o regulativnih dokumentih in zahtevah

Hitrost premikanja vode je glavni parameter, ki vpliva na naklon kanalizacijskega sistema. Upoštevati je treba dejstvo, da kot nagiba (naklona) kanalizacijskega kanala z veliko verjetnostjo poveča motnje hrupa s strani cevi, na kateri poteka odtok. Poleg tega se raven čiščenja cevovoda sama zmanjšuje, saj visok pretok odpadne vode zagotavlja, da trdni delci "nimajo časa", ki se usedajo na površini odtočne cevi.

Nagib zunanje kanalizacije v zasebni hiši

Polaganje cevovodov

Kotni odvod ni merjen v stopinjah, saj bo s precejšnjo dolžino cevovoda napaka zelo velika, kar pomeni, da bodo izračuni nepravilni. Zato se šteje, da je cm / pm merska enota.

Nagib zunanje kanalizacije v zasebni hiši

Kako izračunati naklon nagiba gravitacije v privatni hiši?

Gravitacijska drenaža je sistem, ki transportira, zbira in čisti odpadne vode brez uporabe črpalk. Ključni vidik organizacije je naklon kanalizacijskih cevi. On je tisti, ki skrbi za gravitacijo v kanalizaciji. Ta zasnova ima več prednosti. To so minimalni stroški namestitve, enostavno vzdrževanje.

Nagib zunanje kanalizacije v zasebni hiši

Izolacija z naklonom in kanalizacijo v zasebni hiši

Izračun je treba opraviti pred začetkom namestitve sistema, upoštevajoč, kaj je mišljeno in izolacija. V nasprotnem primeru so možne napake v izračunih celotne naprave kot celote. Na primer kot nagiba določi določene luknje v steni, če je mesto te luknje zanemarjeno, lahko v procesu gradnje povzroči dodatne neprijetnosti in povzroči dodatne stroške. Pri izračunu optimalnega naklona je treba upoštevati, da največji nagib ni vedno najboljša rešitev.

Nagib zunanje kanalizacije v zasebni hiši

Nagib kanalizacijskih cevi 50, 100, 110, 160, 200 mm

Na prvi pogled bo čezmerno oster naklon kanalizacijskega kanala pomagal vodi, ki čiščenju hitreje doseže svoj cilj. Toda na drugi strani pa je hkrati cev izpostavljena škodljivim učinkom odpadne vode. Zaradi vode, ki prehiteva skozi kanalizacijo prehitro, ostanejo v cevi trdni delci odpadne vode, hruške in drugi ostanki, ki so pogosto odcejeni v stranišče. Zato je maksimalni nagib cevi strogo reguliran. Če pogledamo naprej, rečeno, da je enaka 15 cm na 1 meter tekočega.