Mosaic ploščice

Kako narediti 0 Comments

Mozaik

Mozaik – eden od najboljših dekorativnih elementov, ki se danes uporabljajo v notranjem dekorju domov, pisarn in bazenov, skupaj z običajnimi ploščicami. Dekorativne možnosti mozaika so resnično neskončne, omogočajo vam ustvarjanje svetlih modelov in barvnih shem. Mozaik, ki se prodaja v naši spletni trgovini, okrasi katero koli površino in bo pomagal uresničiti še najbolj izvirne ustvarjalne ideje.

Mosaic ploščice

PVC folija (poli vinilklorid).

Človek si že dolgo prizadeva okrasiti okoliški prostor z različnimi tehnikami. Eden od najljubših načinov za dekoriranje sobe je bil mozaik. To je starodavna oblika dekorativne umetnosti, ki je še vedno priljubljena po vsem svetu. Stanovanjske in poslovne prostore, javni prostori, okrašeni z mozaičnimi ploščicami, pridobijo poseben čar.

Mosaic ploščice

Keramične ploščice v Harkovu

Keramične ploščice – gradbeni material, ki se uporablja za dodelavo površin v kopalnici in kuhinji itd. Druga lastnost tega materiala je zaščititi površino pred prekomerno vlago. Danes lahko ploščice izdelamo na več načinov, in sicer litje, rezanje, ekstrudiranje in stiskanje. Glavne lastnosti tega materiala so odpornost proti obrabi in trdota.

Povratni

Zahvaljujoč širokemu izboru mozaikov in neomejenemu številu kombinacij lahko ustvarimo za vas edinstvene mozaične dekorje, mešanice in strije za kopalnico, jedilnico, dnevno sobo, wellness območje, bazen ali turško parno sobo.

Mosaic ploščice

Kako narediti okensko polico ploščice ali mozaik.

Porcelanska kamnina (keramični granit) je nova moderna, pridobiva priljubljenost dekorativnega in končnega materiala, ki je umetni analog naravnega granita. V Italiji je bil leta 1978 izumljen v domovini keramičnih izdelkov. Namen izdelave tega materiala je bila ideja za pridobitev vodoodbojnega kompozitnega materiala, katerega absorpcijski koeficient bi maksimalno nagibal k nič. To smo dosegli z metodo enkratnega žganja bele gline, ki smo jo pečali v peči pri temperaturi 1200-1300. Seveda je danes ta tehnologija izboljšana in je individualna za vsakega proizvajalca.