Monolitno prekrivanje pri profiliranem izračunu

Gradnja 0 Comments
Monolitno prekrivanje pri profiliranem izračunu

Prednosti prekrivanja s folijo

Če se veže na beton, odstrani nekaj bremena iz talne plošče. Tovrstne monolitne elemente je mogoče podpreti na lahkem nosilnem okvirju, zaradi česar je oblikovanje temeljev (precej kolonarska varianta) stavb cenejše. Zmanjšani stroški za stenske materiale – uporabljajo se lahki in toplotni plini ter bloki iz pene. Betonska malta nalijemo na profilirane talne obloge, ki ne zahtevajo zapletenih opažev.

Monolitno prekrivanje pri profiliranem izračunu

Talna tehnologija valovitega tla

Danes je gradnja objektov precej zahvaljujoč uporabi novih vrst gradbenih materialov. In ne zadnjo vlogo igra uporaba armiranih betonskih plošč, ki uporabljajo valovito tla. Takšno prekrivanje vzdolž valovitega plošče se lahko uspešno uporablja pri gradnji predmetov različnih namenov – hiš, garaž, teras, itd.

Monolitno prekrivanje pri profiliranem izračunu

Kako izračunati in zgraditi monolitno prekrivanje na valovitih tleh

Danes je težko predstavljati konstrukcijo, ki bi lahko naredila brez uporabe betona. Konstrukcije armiranega betona so prisotne v temeljih stavb v tleh. Ne bi bilo odveč opaziti, da se v procesu gradnje objektov za različne namene namesto betoniranega armiranega betona vedno pogosteje uporabljajo monolit. To v večji meri velja za stavbe s kovinskim okvirjem.

Monolitno prekrivanje pri profiliranem izračunu

Monolitno prekrivanje na profesionalnih tleh

Pri betoniranju tal se uporabljajo različne vrste opažev, vendar je eden od najpogostejših v zadnjih letih stalna opažena valovita tla. Ne dopuščajo betona, da se razteza v procesu utrjevanja, tudi folija talnih oblog je dodatna zunanja ojačitev. Delno kompenzira natezne sile, ki delujejo na spodnjo armaturno mrežo. To močno poveča moč in nosilno zmogljivost stropa.

Monolitno prekrivanje pri profiliranem izračunu

Gradnja monolitnih ojačanih talnih oblog na valovitih tleh

Sodobna tehnologija vam omogoča, da gradbeno delo delate ceneje in hitreje. Najbolj priljubljena je monolitna prekrivanja na valovitih tleh, kar omogoča ne samo zmanjšanje stroškov in časa gradnje, temveč tudi znatno zmanjša kompleksnost dela. Tehnologija se uporablja za stavbe katere koli oblike in velikosti, je zelo kompetentno in natančno, da izvede izračun prekrivanja na tleh.