Monolitni pregledi hiše

Gradnja 0 Comments
Monolitni pregledi hiše

Kaj je monolitna hiša: pregled prednosti in slabosti

Med mnogimi različnimi metodami gradnje stavb, ki jih je človeštvo izmislilo nad svojo dolgoletno zgodovino, je najbolj dovršen način ustvarjanja trdnih konstrukcij iz armiranega betona. Ne da bi zmanjšali dostojanstvo drugih tehnologij, je treba opozoriti, da zdaj stavbe, postavljene z ojačitveno kletko, napolnjeno z betonom, zasedajo vodilni položaj na trgu nepremičnin. Vendar pa imajo trdne domove prednosti in slabosti. Gre za stavbe, ki so postavljene tako, da betonizirajo beton v poseben opaž, znotraj katerega je nameščena ojačitvena kletka. Rezultat je trdna, brezšivne strukture ali posamezni elementi (temelj, stene, tla).

Monolitni pregledi hiše

Kaj so monolitne hiše, njihove prednosti in slabosti, pregledi prebivalcev

Monolitna tehnologija vključuje kontinuirano vlivanje tekočega betona v opaž, na katerem je pritrjena podlaga ojačitve kovin. Torej stavba je oddana v enem ciklu. Tako dobijo enodelni okvir iz armiranega betona, ki bo zgolj razdelil stene in stropove z zvočnim izolatorjem in nato postavil hišo zunaj.

Monolitni pregledi hiše

Prednosti in slabosti monolitne hiše

Trenutno je gradnja v Rusiji eden vodilnih sektorjev gospodarstva. Aktivno so ustvarjene komercialne nepremičnine vseh vrst, celotne stanovanjske soseske s stilskimi "visokimi zgradbami" in potrebnimi infrastrukturami, pridobiva zagon individualna stanovanjska gradnja. Hkrati so zgradbe postavljene iz različnih materialov: opeke, plinskega silikata in pene betonskih blokov, hlodovine, lesa, plošč SIP in drugih. Vsak od njih ima določene lastnosti, ki igrajo ključno vlogo pri kompleksu pri izbiri vrste hiše.

Monolitni pregledi hiše

Katera hiša je boljša – opeka, plošča ali trdna

Da bi ugotovili razliko med gradbenimi tehnologijami in naredili pravo izbiro, analiziramo prednosti in slabosti predstavljenih konstrukcijskih možnosti.

Monolitni pregledi hiše

Prednosti:

Monolitna konstrukcija je trdna konstrukcija brez povezovalnih šivov, plošč, ki niso nameščene drug z drugim in druge težave običajne konstrukcije. Stropi monolitnih hiš so zelo visoki.