Monolitna zasebna hiša

Gradnja 0 Comments
Monolitna zasebna hiša

Tehnologija gradnje monolitne hiše

Tehnologija monolitne konstrukcije je splošno znana po vsem svetu. V skladu s tem načelom gradijo stanovanjski nebotičniki in nebotičniki poslovnih centrov. V preteklosti je bila aktivna monolitna konstrukcija izvedena na seizmično nestabilnih območjih, saj so monolitne hiše v potresu vzdrževale težke obremenitve (do 8 točk) v potresu brez uničenja.

Monolitna gradnja v Ukrajini

Katere lastnosti prihodnje hiše so odločilne za lastnike: zanesljivost, učinkovitost, hitrost gradnje ali prijaznost do okolja? Odgovor na to vprašanje je odvisen od izbire projekta in glavnega gradbenega materiala. Če je vaša sanjska hiša zanesljiva in trajna, kot je toplejša in prostorna, potem bodite pozorni na sodobno tehnologijo monolitne konstrukcije.

Monolitna zasebna hiša

Monolitna gradnja hiš in zasebnih hiš

Vedno pogosteje se gradijo nove stavbe v Kijevu, ki uporabljajo tehnologijo monolitne konstrukcije. Posebnost te tehnologije je, da je hiša zgrajena iz ločenih konstrukcijskih betonskih elementov. Za njihovo izdelavo betonsko mešanico in dodatne komponente namestimo v opažu želene velikosti in oblike. Torej, ker je teža takšnih elementov dovolj velika, se izvajajo neposredno na gradbišču.

Prednosti in slabosti monolitne hiše

Trenutno je gradnja v Rusiji eden vodilnih sektorjev gospodarstva. Aktivno so ustvarjene komercialne nepremičnine vseh vrst, celotne stanovanjske soseske s stilskimi "visokimi zgradbami" in potrebnimi infrastrukturami, pridobiva zagon individualna stanovanjska gradnja. Hkrati so zgradbe postavljene iz različnih materialov: opeke, plinskega silikata in pene betonskih blokov, hlodovine, lesa, plošč SIP in drugih. Vsak od njih ima določene lastnosti, ki igrajo ključno vlogo pri kompleksu pri izbiri vrste hiše.

Monolitna zasebna hiša

Monolitna konstrukcija

Monolitna gradnja je hitro pridobivajoča tehnologija za gradnjo stavb različnih arhitekturnih oblik armiranega betona. V središču te tehnologije za gradnjo hiš je uporaba armaturne kletke, zaradi česar se pogosto imenuje tehnologija okvirno-monolitne konstrukcije.