Monolitna tehnologija osnovne plošče

Gradnja 0 Comments
Monolitna tehnologija osnovne plošče

Tehnologija gradnje temeljev monolitna plošča

Do danes je gradnja temeljev z postavitvijo monolitne plošče na vnaprej pripravljeno podlago dokaj običajna stvar. Pred desetimi leti je ta način gradnje začel povpraševanje v Rusiji. Seveda morate to delati z ekipo izkušenih graditeljev in imeti veliko različnih naprav, o katerih bomo razpravljali v nadaljevanju. Gradbena tehnologija temelj "monolitna plošča" je resnično univerzalna, idealna je za nizko neenakomerno zemljo, še posebej pesek in šoto. Kakšna je razlika te vrste temeljev od drugih? Gre za betonsko ploščo: opaž je idealen in neprekinjen tandem za to.

Monolitna tehnologija osnovne plošče

Plate (monolitna) temelj kot močna podpora za leseno hišo

Temelji so po videzu monolitni, v bistvu pa armiranobetonska plošča, ki stoji na trideset centimetrski plasti pobočja ali peska. Oklepljena plast naj bi bila nameščena na ravnih kontinentalnih tleh, ki niso bila izkopana ali ohlapna.

Monolitna tehnologija osnovne plošče

Monolitna tehnologija gradnje plošč

Monolitna fundacija je med gradbeniki znana kot univerzalna. Idealen je za gradnjo na neenakomernih tleh, kot so blazine za pesek, šotišči itd., Ki je značilen za monolitne podlage podobnih vrst – betonske plošče. Skupaj z oplaščenjem je to en sam subjekt.

Monolitna tehnologija osnovne plošče

Gradimo hišo na trdni podlagi

Monolitne plošče RC se štejejo za eno najbolj zanesljivih temeljev. Uporablja se pri gradnji težkih stavb, nizko rastnih in visokih stavb na nestabilnih tleh. Naprava za plošče vključuje nastanek enojnega monolitnega RC-bloka znotraj armirane armaturne mreže.

Monolitna tehnologija osnovne plošče

Fundamentalna naprava monolitna plošča

Enostavnost tehnologije temeljev plošč je zavajajoča, z vsemi zaslugami pa sistem za izgradnjo takšne baze ne zahteva nič manj in pogosto še več pozornosti na značilnosti tal in terena. Naprava takšnih monolitnih plošč se z razlogom imenuje "plava", nestandardno ime se je večinoma zaljubljevalo v široko uporabo kot temelj za zasebno hišo na šibkih močvirnih tleh. Plavajoča – to pomeni, da je plošča iz betona, ki ga oddaja tehnologija, zmožna ohraniti stavbo na visoki ravni podtalnice, figurativno rečeno – "globoko v blatu".