Monolitna risba temeljnega traku

Debelina 0 Comments

Risba osnove načrta

Podlaga traku sodi v razred monolitnih baz, vendar je bolj ekonomična v primerjavi s ploščo. Pri zmanjševanju porabe betonskih in ojačitvenih konstrukcij so takšni nosilci še vedno zelo zanesljivi za stanovanja z nizko rastjo in se uporabljajo tudi pri gradnji ograj, stanovanjskih in stanovanjskih stavb različnih vrst.

Risba in gradnja monolitnega traku

Širina rova ​​je 0,55 m, globina pa 1,2 m. Z naraščajočo širino se povečajo tudi moči. Če je trdnost temeljev dovolj, površina podlage na tleh je nezadostna, se lahko podaljšek umetno izvede od spodaj (slika 2). Če globina 1 m ni dovolj, da bi se pod plastjo zamrznila, potem je treba nadaljevati s pogrebom, vendar je to običajno dovolj.

Korak za korakom risanje monolitne trakove osnove

Temelj v konceptu gradnje je podzemni del stavbe (zgradbe), ki prevzame tovor in ga prenese na tla. Če pogledate risanje monolitne osnove, lahko izberete naslednje dele tega. Podlage so plasti gosta tla. Zgornja ravnina, na kateri so nameščeni nadzemni deli zgradbe ali zgradbe, se imenuje rob ali površina. Njegova spodnja ravnina, ki je v neposrednem stiku z bazo, se imenuje podplat.

Monolitna risba temeljnega traku

Drawing temelj traku.

Kot lahko vidite, je trak temelj, njegova risba je enostavna za branje in vse oznake na risbi so postavljene v sredino traku temelj, velikost hiše je prikazana, in kakšna debelina vaše trakove osnove bo odvisna od vas, se lahko prikaže na risbi tako, da se prikaže na desni strani risbe. vaš trak temelj je širši od 0,5 metra ali manj. Črtice na risbah, ki prekinjajo vse dolge črte, ki kažejo velikost, se postavijo v smeri urinega kazalca, to je nagnjeno na desno in ne na levo. V risbi je narejena opaża, ki pokaże, iz katere bodo izdelane trakove.

Monolitna risba temeljnega traku

Risba monolitnih trakov in njegove konstrukcije

Brez projektne dokumentacije je nemogoče graditi državno kočo. Za izgradnjo projekta vrtne hiše ni potrebno. Vendar brez skice gradbišče ne bo mogoče označiti. Zato lastnik mesta zahteva minimalno znanje pri oblikovanju, strokovnem svetovanju za posamezne faze gradnje.