Moderni notranji slogi

Oblikovanje 0 Comments
Moderni notranji slogi

Notranji slogi

Notranji slog ni samo načela zasnove sobe. Predstavlja globoko idejo, utelešeno v notranjosti, sporočilo, naslovljeno na vsakega gosta vašega doma. Če izberete notranjost, ne samo določite bodočega barvnega območja ali vrste pohištva, izberete si filozofijo, s katero boste obkroženi.

Moderni notranji slogi

11 sodobnih stilov notranjega oblikovanja (fotografija)

Vsi vedo, da so značilnosti tega sloga natančnost, preprostost in nekaj strogosti. V notranjosti lahko komaj opazite veliko paleto različnih odtenkov, razkošnih kosov pohištva ali nepotrebnih nakit nikomur. Nasprotno – le najbolj potreben in enostaven. Prostor mora biti svoboden in svetel, barve morajo biti nevtralne, pohištveni in dekorativni elementi pa morajo biti v preprostih geometrijskih oblikah in ravnih površinah. In vse skupaj bi moralo ustvariti občutek breztežnosti. Glavni materiali so običajno jeklo, steklo, plastika, keramika, kamen ali les.

Moderni notranji slogi

Moderni notranji slogi

Do danes se oblikovanje njihovih domov v slogu kiča šteje za zelo sodoben in ustrezen trend. Ampak, da ne bi rekli, za prebivalce držav neodvisnih držav CIS ta stil oblikovanja velja za eksotične. Preprosto rečeno, kitsch je mešanica retro sloga, s čimer si lahko misliš. Ampak ne pozabite, da bi morala biti vsaka domišljija omejena na mero okusa in kombinacijo nekaterih predmetov v notranjosti. Velik let fantazije ponuja veliko barv, ki se začnejo od rdečega do strupenega modre barve. Danes so priljubljene le tri barve – rdeča, črna in zlata.

Moderni slogi

Sodobni slogi v notranjosti – od industrijske revolucije do danes. Revolucionarni čas, sodobna, razkošna art deco, konceptualna avantgarda in nadrealizem, svetovni konstruktivizem, verski retro in letnik, futurizem, fuzija in visokotehnologija – vse je tu!

Moderni notranji slogi

Moderni notranji slogi

Avantgardni slog je bil v začetku 20. stoletja prenesen v notranjost umetnosti.
Ta inovativna smer vključuje uporabo najsodobnejših materialov in gospodinjskih aparatov, nenavadnega pohištva in spretno uporabo barvne palete za styling sobe.