Mehanizirani minusi estriha

Tehnologija 0 Comments
Mehanizirani minusi estriha

Prednosti in slabosti polsuhega estriha

Zaradi minimalne količine vode v polsušnem estrihu cementno-peskana malta ni tekoča, se lahko zlahka izvleče, kar bistveno poveča hitrost dela. Na primer, z napravo za estrihe na klasičen način, ena ekipa lahko polije 100 kvadratnih metrov na premik, medtem ko je ista ekipa sposobna preliti 250-300 kvadratnih metrov estriha na mehaniziran način. Na koncu članka si lahko ogledate video, ki odraža prednosti hitrosti dela.

Mehanizirani minusi estriha

Vse o napravi
topla tla

Konvencionalni estrihi so blizu M-300 in se še vedno nosijo s cementom na vrhu. Torej trajen in traja več desetletij, dokler ne postane pesek.
Pol suhega – zdaj je skoraj pesek. Katera je malce zlepljena z cementom. V 10-15 letih namesto estriha bo skoraj pravi pesek.
In če je cena enaka – ali je kaj slabše?
Poleg tega lahko izdelate zvočno izolacijo mineralne volne in nato nalijte klasičen estrih.

Mehanizirani minusi estriha

Vrste estrihov. Prednosti in slabosti

Udobje sobe je v veliki meri odvisno od kakovosti tal. Vendar je klasična tehnologija estriha težavna in dolgotrajna – traja približno štiri tedne, da se posuši "mokra" cementna peska. Ali sodobna gradbena industrija ponuja boljšo možnost?

Mehanizirani minusi estriha

Talne površine – vrste estrihov za tla, prednosti in slabosti

Talni estrih je vmesna plast med podnožjem in glavnim podom. Bolje, da je to storjeno, bolj trpežna bo tla v prostoru. V nobenem primeru "shranjevanje" na sestavnih materialih lahko povzroči prekinitev nastajanja estriha, kar lahko dobesedno čez nekaj let povzroči, da se tla razpoči, na njej se tvorijo vdori in jame. Vse to povzroči poškodbe končne prevleke (linolej, laminat), splošni izgled prostora zaradi neenakomernega dna postane neestetičen.

Mehanizirani minusi estriha

Slabosti suhih metod talnih oblog

Priljubljenost polsuhega polja je zelo preprosta, z nekaj besedami – enostavno, hitro in zanesljivo. Kar zadeva pomanjkljivosti te tehnologije, se pojavljajo pod vplivom zunanjih dejavnikov, zato še vedno obstajajo težave pri njegovem izvajanju. Preostale slabosti polsuhega talnega estriha so mitovi, ki vam bomo pomagali, da se razpršite!