Mavčne stene pripravljene mešanice

Namestitev 0 Comments
Mavčne stene pripravljene mešanice

Kako izbrati mešanico

Če je potrebno zidove ometov, suhe mešanice niso edina možnost. Poleg njih so na voljo tudi pripravljene mešanice za mavčne stene, ki se izrazito razlikujejo po ceni, vendar so izjemno priročne za uporabo. Če želite, lahko porabite denar na končnih materialih, kar bistveno zmanjša čas, dodeljen za ometanje sten. Če se odločite, da boste prihranili denar in dobili podoben rezultat, so vam suhe mešanice za omet.

Mavčne stene pripravljene mešanice

Dve veliki razliki

Monolitna ometa z lastnimi rokami je zelo dosegljiva in ne zahteva nobenih nadnaravnih sposobnosti. Obstajata le dva začetna stanja: stabilen živčni sistem in trezen (dobro, razen počitnic, v zmerni meri) način življenja. Od "drogantov" zelene kače in predmetov, ki so "klobase", mavec ne deluje – ročaji teh niso trdni. Toda pred pripravami na delo se morate odločiti, koliko lahko shranite? Je igra vredna sveče?

Mavčne stene pripravljene mešanice

Kako izbrati mešanico za mavčne stene

V glavnem se uporablja za namestitev izolacije. Uporablja se za ometanje celotne stene z mrežo. Visoki stroški tega ometa omejujejo njegovo široko uporabo za izravnavo sten.

Mavčne stene pripravljene mešanice

Mavec na osnovi cementa, mavca in limbice: pripravljene suhe mešanice, sestava in proporcije

Če je potrebno izravnati površino sten v prostoru ali posodobiti fasado hiše, ometanje sten je eden izmed najbolj poceni in priljubljenih načinov. Seveda, začenši z delom, se morate najprej seznaniti s tipi mavca (še posebej v primeru, ko ni dovolj izkušenj pri popravilu), ker lahko izbira napačne mešanice pokvari končni rezultat. V tem članku bomo opisali, kako pripravimo ometno mešanico na cementni podlagi in suhi mavčni omet in kateri tip je primeren za stene.

Mavčne stene pripravljene mešanice

Od mavčnih zidov – izbira mešanice

Mavčne mešanice se razlikujejo glede pripravljenosti in glavne snovi.
1. Suha mešanica. Njihova prednost je nizka cena, enostaven prevoz. Pri pripravi navodil je treba strogo upoštevati. Suha zmes vlijemo v potrebno količino vode, dobro zmešamo s svedrom s posebno šobo (mešalnik). Ročno premešamo veliko količino rešitve, je problematična.