Lesni stropni omet

Kako narediti 0 Comments

Kako ometati leseni strop z lastnimi rokami

Po zaključku gradnje lesene hiše je čas za notranjo dekoracijo. Današnja raznovrstnost končnih materialov je velika izbira in to je posamezna zadeva, vendar pa je to stari, dober način za dokončanje tega seveda mavca. Ometanje lesene hiše je zelo zahteven proces – morate pripraviti pesek, dati cement, premešati raztopino in omet je težek, še posebej za nepripravljenega graditelja.

Lesni stropni omet

Strop skodle – kako omet?

V starih hišah in apartmajih se pogosto prekrivajo ometani skodli. Običajno je postopek popravljanja takšnega stropa zelo težko in dolgočasen zaradi slabega stanja skodle. Vendar, če imate srečo in skodle v vaši tla so ohranjene v svoji normalni obliki, se lahko popravila zmanjšajo na ometanje površine in končno obdelavo. O tem, kako ometati strop skodle in pogovorite še naprej.

Lesni stropni omet

Svet najprej. Priprava površine

Uskladitev stropa z ometom do danes ostaja precej priljubljena metoda površinske obdelave, kar ni presenetljivo. Mavec se že dolgo uveljavlja kot trajen premaz, ki lahko služi že vrsto let, vendar se upošteva tehnologija priprave ometne mešanice in njene uporabe. Če se odločite sami popraviti in razmislite o tem, kako ometati strop, poslušajte nasvete strokovnjakov. Torej, nekaj priporočil mojstrov.

Lesni stropni omet

Pripravljalna faza

Neenakomerni, grdi stropi za mnoge postanejo siten problem, medtem ko hiša – to je kraj, ki bi moral biti prijeten in udoben. Popravite pomanjkljivosti »strehe na glavi«, lahko se odpravite le na popravilo. Hkrati ni treba naročiti gradenj iz gradbenih organizacij – vse je mogoče storiti sami: zadostuje, da se ustrezno stoji (omet) strop, nato pa jo okrasite. V tem članku bomo pogledali, kako narediti strop omet z lastnimi rokami.
Postopek poravnave se lahko razdeli na pripravljalno fazo in samo na stopnjo poravnave.

Mavec strop: metode, materiali

Obe metodi končata z zaključnim premazom ometa. Izbira materiala je odvisna od dela, ki ga je treba opraviti: popravilo stropa, izravnavanje betonske plošče in zaključek stropa z dekorativnim ometom.