Lesena tla na tleh

Gradnja 0 Comments
Lesena tla na tleh

Kako narediti leseno dno na tleh?

Lesena tla, nameščena v stanovanju, na domu ali v drugih prostorih, je ena od najprimernejših in okolju prijaznih možnosti prevleke. Med drugim je prevleka odlična toplotna in zvočna izolacija, zato je tako zelo razširjena pri gradnji domov. Drevo je material, ki v hišo uvaja toploto in udobje. Sodobne tehnologije vam omogočajo, da kupite različne lesene premaze, ki popolnoma posnemajo drage gozdove, kot so oreh, hrast ali mahagoni.

Lesena tla na tleh

Lesena tla na hlodah v zasebni hiši

Lesena tla na hlodih omogočajo brez uporabe armiranobetonskih tal ali gradnje druge betonske baze, katere stroški so precej visoki pri gradnji hiše v prvem nadstropju.

Lesena tla na tleh

Tla v pritličju zasebne hiše brez kleti

V hišah brez kleti je tla na tleh priljubljena rešitev za vse sobe v pritličju. Tla na tleh – poceni, enostavni in enostavni za izvedbo, ugodno je tudi urediti v kleti, garaži, kopalnici in drugih pomožnih prostorih. Enostavna zasnova, uporaba sodobnih materialov, postavitev v talno ogrevanje (ogrevano tla), omogočajo takšna tla udobno in privlačno v ceni.

Lesena tla na tleh

Kako narediti leseno dno na tleh na hlodih

* Naslednja pozitivna značilnost, ki vpliva na izbiro v korist lesenega dna – enostavnost obdelave. Prijeten in enostaven za delo z lesom tudi za začetnike. Vse potrebne spretnosti se pridobijo zelo hitro, saj se iz spomina na generacijo v spominu prenesejo na podzavestno raven iz oddaljenih obrtnikov.

Lesena tla na tleh

Izdelujemo tla na tleh: vrstni red gradnje lesenih in betonskih baz

Med gradnjo garaž, kleti, stanovanjskih prostorov, predvsem v regijah s toplo podnebje, uredijo lesena ali betonska tla na tleh. V tem primeru je pomembna vrsta tleh, ki mora biti suha. Če je nivo podzemne vode blizu površine, bo ustvarjanje močne hidroizolacije dražje kot gradnja dna drugega dizajna z uporabo tramov ali talne plošče. V tem primeru je glavna prednost tal, razporejenih na tleh, izgubljena učinkovitost njihove konstrukcije. V vsakem primeru se naprava tla na tleh začne z delom na temeljiti pripravi podlage.