Kovinska cevna povezava

Namestitev 0 Comments
Kovinska cevna povezava

Kako delati s kovinskimi plastičnimi cevmi: pregled povezovalnih metod in načinov upogibanja

Zaradi različnih vrst cevi za ogrevanje in vodovodne napeljave razmišljate o svoji izbiri. Še posebej, če je delo opravljeno neodvisno. Toda to je le prva faza procesa namestitve linije. Pogosto se ljudje ukvarjajo s samo-popravilom, obstajajo vprašanja o delu s plastičnimi cevi. Vsak plinovod ima svoje lastne nianse in pravila montaže. Izdelava kovinskih plastičnih cevi z lastnimi rokami morate poznati lastnosti njihove povezave in pritrditve. Konec koncev je zanesljivost ogrevalne ali vodovodne mreže v veliki meri odvisna od upoštevanja tehnologije in kakovosti dela.

Kovinska cevna povezava

Priključitev kovinsko-plastičnih cevi: glavne metode

Vendar pa še vedno malo ve, kako na primer povezati kovinske plastične cevi s kovinskimi. Gre za način združevanja cevi iz kovine in plastike in o tem bomo razpravljali v tem članku.

Kovinska cevna povezava

Priključitev kovinskih cevi

S to metodo povezovanja cevi je poleg pritiska na kljuke potrebno tudi razširitev, ki omogoča razširitev premera cevi. Na koncu dobite enodelno povezavo. Uporablja se lahko za izpiranje cevovodov, tudi pri nalivanju betona.

Kovinska cevna povezava

Priključitev kovinsko-plastičnih cevi s cevi iz polipropilena, stiskalnic in gumijaste cevi

Kadar se samo-distribucija kanalizacije zahteva za namestitev posameznih komunikacij in njihovo namestitev na pravem mestu. Če imate posebno orodje, lahko preprosto povežete kovinske plastične cevi z lastnimi rokami.

Kovinska cevna povezava

Povezava kovinskih plastičnih cevi – 3 različna načina + hibridna izvedba

S pojavom polipropilenskih cevi se je priljubljenost kovinskih plastičnih kovin nekoliko zmanjšala. Ni zadnja vloga pri tem je imela cena komponent za njih, kar je bistveno večje. Kljub temu se kovinske plastične cevi še vedno uporabljajo pri opremi za oskrbo z vodo in talno ogrevanje. Kombinirajo prednosti obeh materialov – kovine in plastike. Od prve cevi so dobili moč, od druge – fleksibilnost. In učenje, kako pravilno opraviti povezavo plastičnih cevi, lahko znatno prihranite pri namestitvi cevovoda.