Knaufove napake suhega estriha

Betonski 0 Comments
Knaufove napake suhega estriha

Predlogi za dry screed knauf floor. Kako narediti in cena za leto 2018.

Nekoč sem se soočil z vprašanjem, kako narediti estrih v stanovanju z grobo obdelavo. Ker ni bilo posebnih izkušenj, sem moral iskati informacije na internetu, na različnih forumih in blogih.

Knaufove napake suhega estriha

Slabosti suhega poda Knauf

Knaufove napake suhega estriha

Suha talna obloga Knauf je tla z GFL elementi s ploščicami majhne frakcije claydite kompevit in je eden najhitrejših načinov za nadgradnjo tal, vendar ima svoje pomanjkljivosti. V nekaterih situacijah, to tehnologijo talnih izravnalnikov, na primer, ko se izvajajo ne-kapital popravila.

Knaufove napake suhega estriha

Prednosti in slabosti

Suh ali mokro estrih – obvezen korak pred polaganjem parketa ali polaganjem prevleke. Izbira v korist mokre ali suhe tehnologije določa zahteve za površinsko trdnost in pogoje delovanja. Betonski estrih – rešitev za vlažne prostore, v drugih primerih suha je prednostna možnost, saj je postopek njegove namestitve čistejši, traja manj časa in je cenejši.

Knaufove napake suhega estriha

Suh estrih – prednosti in slabosti

Takšen estrih ima pomembne prednosti. Ne potrebuje sušenja. Talne obloge je mogoče brez čakanja 45 dni, tako kot pri uporabi tradicionalnih mešanic, in naslednji dan. Prav tako je bistveno lažja od tradicionalnih mešanic betona. Zdaj z optimalno debelino estriha od 3 do 7 cm na 1 m2. morajo stati od 70 do 120 kg. mešanice. Se strinjam, to je zelo resna obremenitev na stropu in nosilne stene hiše: za stanovanje s skupno površino 100 m² M. Treba je postaviti najmanj 7 ton. betonska mešanica.

Knaufove napake suhega estriha

KNAUF suhi estrih za in proti

Dober dan! Pripravil sem se na polistirensko peno (PENOPLEX 35), v resnici ne verjamem v claydite (potrebno ga je kompaktirati in je prosto tekoče), zgornji nadstropni elementi. Edina pomanjkljivost – pri uporabi polistirena – osnova mora biti gladka, saj je surov postopek in mesec sušenja. Vendar je tla topla, ne škripata, linolej je postavljen na vrhu s polobrom iz IVC. To smo storili drugače s prijatelji – KNAUF UBO (s polistirenom) estrih. po sušenju GFVS v dveh slojih, prav tako zelo dobri vtisi.