Kmetijske organizacije

Gradnja 0 Comments
Kmetijske organizacije

Kmetijske organizacije in podjetja

© 2007-2018, Ministrstvo za kmetijstvo in prehrano Republike Belorusije
220030, Minsk, Kirov ul., 15
Tel. (+ 375 17) 327-37-51, telefaks (+37517) 327-42-96
E-naslov: kanc@mshp.gov.by

Kmetijske organizacije

Odbor za kmetijstvo in prehrano regionalnega izvršnega odbora Gomel

" 1. Za namene tega zveznega zakona se kmetijske organizacije štejejo za pravne osebe, katerih glavne dejavnosti so proizvodnja ali proizvodnja in predelava kmetijskih proizvodov, katerih prihodki od prodaje ne smejo biti nižji od petdeset odstotkov skupnega zneska prihodkov…"

Kmetijske organizacije

Okrožne kmetijske organizacije

Rainbow-Agro USP – Zubarev Anatolij Stepanovič
Telefoni: 8 (02330) 3-43-24; 3-49-03
Živina: proizvodnja mleka, mesa goveda, prašičjega mesa;
Rastlinska pridelava: proizvodnja žit in stročnic, krompir, oljna repica, korenovke, zelenjava, koruza, letna trava, trajne trave.

Kmetijske organizacije

Velike in srednje kmetijske organizacije

Kolektivne in državne kmetije, ki jih je povzročila kolektivizacija, niso bile zamrznjene celice. Razširili so jih, nato razčlenili, spremenili status. Leta 1960 so kolektivne kmetije zasedale 56% vseh kmetijskih zemljišč RSFSR. Leta 1989 se je njihov delež znižal na 38%, državna kmetijska zemljišča pa so se povečala. Delež kolektivnih kmetij je bil visok na južnih območjih specializacije žita. Na severu in vzhodu so prevladovale državne kmetije in kolektivne kmetije so zasedle le 1/4 zemlje v središču države – približno 2/5. Državne kmetije so postale specializirana velika podjetja (govedorejski kompleksi, kmetije, kjer je bila izvedena velika namakalna in drenažna gradnja), ali, nasprotno, najbolj zaostajajočih podjetij, ki jih država skrbi. Zato so državne kmetije predstavljale bolj raznoliko in kontrastno kategorijo kot kolektivne kmetije.

Kmetijske organizacije

Kmetijska podjetja
podnaslov

Ruske družbe – telefonski imenik, naslovi, telefonske številke, dejavnosti, informacije o podjetjih, organizacijah, podjetjih v Rusiji (rumene strani); blago in storitve podjetij Ruske federacije; katalogi spletnih virov.