Klet pod osnovno ploščo

Gradnja 0 Comments
Klet pod osnovno ploščo

Osnovna plošča s kletjo

Še posebej resno in odgovorno je treba pristopiti k vprašanjem, povezanim z izbiro vrste fundacije, pa tudi vprašanja, povezana z maksimalno skladnostjo kakovosti dela in materialov, ki se uporabljajo v gradbeništvu, natančnim upoštevanjem tehnologije. V nasprotnem primeru boste v prihodnosti naleteli na veliko težav, pa tudi na potrebo po predelavi, znatnih dodatnih finančnih stroških ali, kot možnost, nizko učinkovitost gradnje in negotovost zgradbe hiše kot celote.

Klet pod osnovno ploščo

Plošča s kletjo: tehnološka ureditev

Osnovna plošča pod kleti je najbolj logična možnost za ureditev temeljev za nizko rast. Lahko ga dobimo tako na šibkih tleh, ko so globoko zamrznjeni, pa tudi v pogojih visoke vlažnosti in tla zemlje.

Klet pod osnovno ploščo

Gradnja kleti za hišo s kletjo

Hiša s kletjo ima številne prednosti, od katerih je glavna velika površina. Glavne pomanjkljivosti so potreba po izvedbi zemeljskih površin in povečanju stroškov projekta. Zanesljiva podlaga za hišo s kletjo ne pomeni samo poznavanja ustrezne gradbene tehnologije, temveč tudi nakupa dodatnih materialov. Ta članek vam bo pomagal razumeti to težavo, ne glede na to, ali se gradite sami ali najemate izvajalca.

Klet pod osnovno ploščo

Fundacija za deželo s kletjo

Klet je bistveni atribut številnih hiš. To je izjemno koristno področje, v katerem je treba postaviti: shrambo za izdelke, servisne in tehnične prostore. Hkrati pa prisotnost kleti zagotavlja skladnost s številnimi lastnostmi gradnje temeljev, ki zagotavljajo splošno zanesljivost stavbe.

Klet pod osnovno ploščo

Gradnja kleti

Za gradnjo kleti je zelo pomembno, da najdete primerno namestitev. Takšna stavba je zgrajena leta in je zasnovana za dolgoročno skladiščenje zelenjave in sadja. Poleg tega mora biti klet dovolj topla, zamrzovanje pa je nesprejemljivo. Morda je to zato, ker imajo številne kleti pod garažami, na primer pod poletno kuhinjo. Vhod v klet je tudi v kuhinji. Tukaj je pomembno, da se spomnimo ene pomembne točke, vhod se lahko izvede v tistih prostorih, kjer ni plinskega peči, drugače bi bilo lahko nevarno za zdravje.