Klesan kamen za tlakovanje plošč

Oblikovanje 0 Comments
Klesan kamen za tlakovanje plošč

Izbira ruševin za tlakovce

Značilnosti zasnove tlakovcev vključujejo odsotnost armaturne kletke. Proizvodnja z vibracijskim postopkom omogoča pridobitev proizvoda visoke trdnosti. Odgovor, kateri del potrebuje zdrobljen kamen za tlakovce, je precej preprost. Uporaba polnil z majhno velikostjo zrn omogoča proizvodnjo betona visoke gostote.

Klesan kamen za tlakovanje plošč

Oblikovanje podlage pod prevleko

Glavna stvar za visokokakovostno izvedbo polaganja prevleke – skrbno pripravo osnove, ki je praviloma pesek z gramozom peskom in v težkih razmerah – beton. Tlakovci vam omogočajo, da ustvarite različne barvne sestavke in vzorce, vendar pa je trajnost trakov in razlogov v veliki meri odvisna od pravilnosti določanja, kateri rubelj je potreben za polaganje tlakovcev v določenem primeru.

Klesan kamen za tlakovanje plošč

Kakšen ruševin je potreben za polaganje tlakovcev?

Najprej je treba pravilno označiti ozemlje, kjer bo pot ali igrišče opremljeno. Da bi to naredili, je treba določiti smer drenaže in skupno obremenitev, ki bo delovala na načrtovani strukturi.

Klesan kamen za tlakovanje plošč

Tehnologija polaganja

Granitni drobljen kamen je okolju prijazen anorganski material, naravni kamen, pridobljen z drobljenjem kamnin. Granitni drobljen kamen se proizvaja z drobljenim naravnim granitom. Granit je trdna monolitna kamnina, ki se razstreli, nato pa nastali blastovi zdrobijo z drobilnimi stroji, nato sejejo in razdelijo na frakcije. Najbolj priljubljene so granitne frakcije 5-10, 5-20 in 10-20 mm. Majhen del ruševin gre za proizvodnjo asfalta za pločnik, beton, konstrukcije iz nje in za temeljna dela. Delež 20-40 mm – povprečni delež zdrobljenega kamna – se uporablja za izdelavo betona, konstrukcij, izdelanih iz nje, temeljev in cestnih konstrukcij. 40-70 mm – velik delež ruševin, ki se uporablja pri proizvodnji betona.

Klesan kamen za tlakovanje plošč

Načini priprave osnove, postavitev betonskih plošč

Pločnik je sestavni del vseh koč, trgovskih in drugih vrst lokacij. Obstaja več možnosti za ureditev območja tlaka, vendar so najbolj priljubljeni načini polaganja tlakovcev, o katerih bomo razpravljali v tem članku.