Keramične ploščice iz opeke za kuhinjo

Notranje 0 Comments
Keramične ploščice iz opeke za kuhinjo

Keramične ploščice pod opeko za notranjo dekoracijo.

Opečne ploščice so v zadnjem času postale priljubljene, dizajnerji pa so uspeli najti spektakularno uporabo na popolnoma drugačnih slogovnih področjih notranje opreme – pogosto je mogoče videti v prostorih v Provencalskem stilu, kar je precej pogosto. Ampak tako ultra-sodobna visokotehnološka in druga urbana območja v notranjosti, vse bolj usmerjajo svojo pozornost na obliko golega opeke. In tukaj je lahko zelo koristna keramične ploščice, ki posnemajo opeke.

Keramične ploščice iz opeke za kuhinjo

Opeka ploščice

Za notranjo uporabo se uporabljajo ploščice rdeče in bele gline. Primeren je za polaganje na vodoravnih in navpičnih površinah v kopalnici, kuhinji, hodniku. S svojo pomočjo okrasijo robove vratnih in okenskih odprtin, niše, opravijo zaključek predpasnika v kuhinji, na njem položijo kamine.

Keramične ploščice iz opeke za kuhinjo

Bela ploščica za kuhinjo in njeno nanašanje

Seveda je kuhinja predpasnik pomembno in odgovorno mesto v kuhinji. Zahvaljujoč temu atributu je delovno območje dobro zaščiteno pred morebitnim onesnaženjem, kar se v kuhinji ni mogoče izogniti. Kljub razsvetljenemu mnenju nepraktičnosti belega, bi bila taka ureditev v kuhinji najbolj dobrodošla na majhnih predelih prostora, saj svetle barve vizualno povečujejo prostor.

Katero maso lahko izbirate?

Material najdemo v variacijah velikosti, barve, namena. Najprej je treba opozoriti, da talne ploščice ne izgledajo kot stenski materiali. Je gladka in lahko je sijajna. Točno kopiranje teksture opek, keramika izgleda tudi kot čedna različica stenske obloge. Velikost izdelka je najpogosteje enaka lestvici naravnega vzorca ali manj. Zelo redko je najti ploščic-simulator z velikostjo večjo od verodostojnega materiala. Cena ploščice pod opeko je prikazana na spletni strani trgovine MegaTile brez doplačila.

Keramične ploščice iz opeke za kuhinjo

Opeka ploščice

Dekorativne opečne ploščice se uporabljajo za notranjo dekoracijo pri ustvarjanju različnih stilov: visokotehnološke, ruske antike, minimalizma, podstrešja, letnika, Provence in drugih. Pri oblikovanju sobe uporabljajo ploščice za ustvarjanje lažnih oken, niš in fresk.