Katera hiša je boljši opečni ali trden okvir

Tehnologija 0 Comments
Katera hiša je boljši opečni ali trden okvir

Katera hiša je boljša – opeka, plošča ali trdna

Storitve nadzora, oskrbe in razvoja za otroke od 1,8 leta. Razvojne, glasbene, ustvarjalne dejavnosti. Program G. Doman "Wunderkind iz zibelke." Varne sprehode, jutranji filter, otroški meni. Fotografije in video posnetki.

V kateri hiši naj izberejo stanovanje?

Ali je res, da so opečne hiše toplejše od plošče? Ali kateri od "plošč" spada v gospodarski segment? Kaj ločuje monolitne zgradbe iz monolitnega okvirja? BN je poskušal razumeti odtenke tehnologij hišne gradnje.

Katera hiša je boljši opečni ali trden okvir

Opeka, plošča ali monolit?

Med gradnjo večnadstropne opečne hiše se običajno uporabljajo dve vrsti opeke – keramika in silikat. Dražja keramična opeka ima odlične lastnosti – zelo trpežna, zelo toplotna in odporna na vlago. Silikatna opeka je veliko cenejša, vendar ne prenaša temperaturnih nihanj in visoke vlažnosti, zato se praktično ne uporablja za gradnjo visokih stavb. V gradbeništvu se vedno bolj uporabljajo votle opeke – zrezane in porozne. Njihove glavne prednosti so lahkotnost in odlična toplotna izolacija (zaradi prisotnosti zračnih votlin v strukturi). Vendar pa je za delo z votlo opeko potrebno posebno pozornost – če se rešitev izkoplje v praznine, bodo vse koristne lastnosti takšne opeke izginile.

Katera hiša je boljši opečni ali trden okvir

Dom opeke ali monolita?

Portal realty.tochka.net je ugotovil, ali je prisotnost opečnih zidov pomembna za toplotno in zvočno izolacijo, kot govorijo govorice. In kakšne so prednosti panelnih in monolitnih zgradb v smislu toplotne in zvočne izolacije, prijaznosti do okolja, hitrosti gradnje in moči.

Katera hiša je boljši opečni ali trden okvir

Monolitni okvir ali plošča: kaj izbrati?

Eden od pomembnih korakov pri izbiri stanovanja je poiskati razvijalec in stanovanjski kompleks. Pri izbiri slednjega se večina kupcev izgubi in išče hišo, odvisno od lokalnih in infrastrukturnih potreb. Vendar nikomur ni skrivnost, da je pri izbiri stanovanj pomembna njegova kakovost, namreč gradbena tehnologija in materiali. Monolitne in panelne tehnologije so med najbolj priljubljenimi. Kakšna je razlika med njimi in hišo, ki jo je treba izbrati – razumemo še naprej.