Kako zgraditi panelne hiše

Gradnja 0 Comments
Kako zgraditi panelne hiše

Proizvodni proces Giant Designer: Kako zgraditi nove panelne hiše

Začeli smo se spoznavati s tehnologijo postavitve sodobnih panelnih stanovanjskih zgradb iz tovarne za proizvodnjo plošč in drugih izdelkov iz armiranega betona, ki se uporabljajo v gradbeništvu. Na tem objektu se proizvodnja nahaja neposredno na območju prihodnjega stanovanjskega kompleksa, sam pa je velik večbarvni hangar.

Элементы конструкции

Строительство панельных домов невозможно при отсутствии дорог достаточной грузоподъёмности и ширины (специальные машины для доставки крупных монтажных единиц— панелевозы, в составе автопоезда весят до 40 тонн и имеют транспортные радиусы разворотов до 18 метров или требуют организации сквозных проездов вдоль каждого монтируемого дома). Uporaba močne opreme za dviganje žerjavov na gradbiščih (masa plošč do 9 ton z odlivom bum najmanj 30 metrov zahteva uporabo žerjavov z dvižno zmogljivostjo 14 ton).

Kako zgraditi panelne hiše

Gradbena tehnologija montažnih hiš

Panelne hiše včasih se zdijo novinci iz preteklosti, tako da vsi spominjajo na dolgočasne "plošče", da bi živeli v katerem se šteje, da niso najboljša možnost. Vendar pa se danes betonske plošče pogosto uporabljajo za zasebno gradnjo. In ravno zato, ker imajo številne prednosti pred drugimi vrstami strukture. Toda pred gradnjo hiše takih plošč, je treba razumeti funkcije, ki jih imajo montažne hiše, in rešiti glavno vprašanje za mnoge razvijalce – kako določiti nosilne stene.

Kako zgraditi panelne hiše

Gradbena tehnologija hiše za montažo

Panelna hiša je zgrajena iz montažnih velikih armiranobetonskih plošč ali plošč. Na ta način so običajno zgrajene velike stanovanjske in upravne stavbe.

Kako zgraditi panelne hiše

Kako zgraditi sodobne panelne hiše

Gradnja stanovanjskih zgradb iz velikih plošč je bila v času sovjetskega obdobja močno razvita, saj ta metoda gradnje znatno prihrani čas in denar, a žal na kakovost teh hiš pogosto trpi. Prednost je dana gradnji opeke, plošče pa se uporabljajo za gradnjo stanovanj ekonomskega razreda. Ko smo bili na izdelavi plošč in gradnji takšnih hiš, smo se odločili deliti z vami naše vtise.