Kako vliti monolitno ploščo

Debelina 0 Comments
Kako vliti monolitno ploščo

Skrivnosti in odtenki

V tem članku bomo naredili monolitno ploščo med prvim in drugim nadstropjem naše prihodnje koče. Ustreznost takega prekrivanja se zgodi, ko je prvo nadstropje ali celotna koča kamnita, velikost prekrivajočih se območij pa ni standardna.

Kako vliti monolitno ploščo

Monolitni strop sami

Monolitna plošča ima več prednosti v primerjavi s ploščami montažnih armiranobetonskih plošč. Prvič, struktura je trdna in trdna brez enega samega šiva, ki zagotavlja enakomerno obremenitev na stenah in temeljih. Drugič, monolitna litja vam omogoča, da je postavitev hiše bolj svobodna, saj se lahko zanese na stolpce. Tudi postavitev lahko vključuje toliko kotov in čopkov, kot želite, za katere bi bilo težko izbrati talne plošče standardnih velikosti. Tretjič, možno je brezplačno opremiti balkon brez dodatne plošče, saj je gradnja monolitna.

Kako vliti monolitno ploščo

Pravilno vlivanje plošče to storite sami

Treba je opozoriti, da je betonska tla mogoče samo v stavbah z močnimi stenami. Njena prelivanje v hiše z lesenimi stenami je nesprejemljivo, v stavbah s pregradami lahkih materialov pa se monolitna plošča lahko vlije šele po tem, ko so pod njim postavljene dodatne jeklene ali armirano betonske podpore. Poleg tega bi morali stavbe s takimi mesti zgraditi na trdnem tleh in trdnem temelju. Če stavba, ki jo gradite, ne izpolnjuje teh pogojev, morate zavreči talno ploščo z betonom.

Kako vliti monolitno ploščo

Gradnja monolitnih hiš s končnimi oblogami

Debelina plošče se izračuna iz širine letečega razmerja 1:30, vendar ne manj kot 150 mm. Če je širina razpona med nosilnimi stenami 6000 mm (6 m), je treba prekrivanje napolniti z debelino 200 mm. Širina širine več kot 6 m mora biti ojačana z dodatnimi vijaki.

Kako vliti monolitno ploščo

Kako napolniti seizmični pas in monolitno ploščo?

V visokogradnji gradnja monolitnih armiranobetonskih tal se uporabljajo več kot eno desetletje, in v koči relativno nedavno. V glavnem zasebni razvijalci se sprašujejo, zakaj monolitna ali montažna monolitna talna plošča, ki jo ne podpira ojačevalni pas, ni deformirana pod obremenitvami. Torej so seizmični pasovi dodeljeni naslednji nalogi: