Kako pritrditi strokovno listo v zaboj

Gradnja 0 Comments
Kako pritrditi strokovno listo v zaboj

Kako popraviti pločnik: nasveti graditeljev

Za namestitev profiliranega lista v večini primerov naredite okvir. Konstrukcija je izdelana iz kovinske profilirane cevi (kvadratni, pravokotnik), lesene letvice, profil mavčne plošče, pravilen kotiček. Včasih izdelujejo stenske obloge, montirajo liste neposredno na opeko ali kamen.

Kako pritrditi strokovno listo v zaboj

Kako pritrditi oblogo na leseno zaboj

Gradnja hiše v državi je zelo zamudna naloga, vendar je njen rezultat vreden vsega truda. Delno ali v celoti opravlja delo sami, je dober način za prihranek denarja. Članek bo razpravljal o postavitvi strehe z lastnimi rokami. Razmislite, kako popraviti strokovni list na strehi.

Kako popraviti strešne kritine na strehi: od teorije do prakse

Profilirano – to, kot smo že zapisali v prejšnjih člankih o profiliranih, galvaniziranih jeklenih ploščah, ki imajo različne valovne globine (od 10 do 57 mm) trapezoidno obliko, pa tudi včasih polimerne prevleke.

Kako pritrditi strokovno listo v zaboj

Kako pravilno namestiti plašč na zaboj in okvir?

Danes se profesionalni list šteje za najbolj vsestranski gradbeni material, ki se lahko uporablja za različne gradnje. Najpogosteje je strešna kritina, naprava stropov in ograje, garaže, razne gospodarska poslopja in hlevi so izdelani tudi iz profiliranega lista. Namestitev tega gradiva je precej preprosta in dostopna tudi tistim, ki praktično nimajo izkušenj pri gradbenih delih.

Kako pritrditi strokovno listo v zaboj

Kaj in kako popraviti profilirano kritino?

Shema pritrditve valovitega kartona se razlikuje od mnogih drugih po svoji preprostosti. Takšno konstrukcijo lahko izdelajo samo dva ali tri osebe, ki nimajo posebnega znanja v kratkem času, brez dragih orodij. Najpogosteje strešne plošče uporabljajo profilirane plošče s trapezoidno valovitostjo (manj pogosto sinusno), ki so posebej izdelane za polaganje na strehah in stenah (vendar z določeno debelino). Za ta material je najprimernejši s kovinsko debelino od 0,5 do 0,7 milimetrov, z pocinkanim premazom in nanosom polimerne plastike, ki bo vašo streho svetla in ne bo omogočila, da se barva zbledi. Glavni elementi strehe z valovitimi so: