Kako povezati plastične cevi doma

Montaža 0 Comments
Kako povezati plastične cevi doma

Montaža polietilenskih vodovodnih cevi doma

HDPE cevi imajo enako trdnost kot kovinske konstrukcije, hkrati pa polietilen ne korodira in je izpostavljen kemikalijam. Upoštevati je treba, da nizke tlačne polietilenske cevi izgubijo gostoto pri temperaturah nad 80 ° C. Zaradi tega so neprimerni za vodo za toplo vodo.

Kako povezati plastične cevi doma

Povezovanje plastičnih cevi z lastnimi rokami

Plastične cevi so najbolj razširjene v vsakdanjem življenju zaradi številnih prednosti, pri čemer so glavne majhne teže, nizka toplotna prevodnost in enostavnost montaže.
Edina stvar, ki jo je treba spomniti pri izbiri te različice cevi za vaš dom, je, da plastika ima linearni koeficient raztezanja 10-13 krat več kot jeklo. Tudi plastika se stara pod vplivom ultravijoličnih žarkov in hitro vname v primeru požara.

Kako povezati plastične cevi doma

Kako povezati plastične cevi za vodovodne instalacije – pravila za izbiro tehnologije

Povezavo plastičnih cevi za vodo z lastnimi rokami se lahko izvaja z uporabo različnih tehnologij. Njihova izbira je odvisna od namena sistema, vrste uporabljenega polimera in dimenzije cevi. Glavne vrste spojin so:

Kako povezati plastične cevi doma

Kaj se je zgodilo?

Polimerni materiali zamenjajo tradicionalne kovine z gradbenega trga. Mnogi razvijalci, ki so po nakupu izbrali vodovodne instalacije, ogrevanje iz polietilena, polibutilena, polipropilena, je problem, kako spajkati plastične cevi. Tehnolog je preprost, ne potrebuje usposabljanja, temveč majhno prakso, pol metra kos cevi, ki kupuje spajkalnik z minimalno konfiguracijo. Priročnik za varilno napravo vam omogoča takojšnjo delo, tabela časa za segrevanje spojev, odvisno od debeline stene izdelka, zagotavlja visoko kakovost šiva.

Kako povezati plastične cevi doma

DIY cevovodi: načini priključitve PVC cevi

PVC cevi se vedno bolj uporabljajo pri namestitvi različnih sistemov: oskrba z vodo, plin, kanalizacija. Kombinacija njihovih prednosti, kot so lahkotnost, trpežnost, odpornost proti različnim vplivom in koroziji, ne puščajo nobene možnosti za kovinske kolege. Druga pomembna prednost PVC cevi je izjemna enostavnost vgradnje, ki ne zahteva posebnih sposobnosti ali profesionalne opreme.