Kako postaviti profiliran les

Gradnja 0 Comments
Kako postaviti profiliran les

Kako postaviti les pri postavitvi lesene hiše

Les, ki se uporablja v gradbeništvu, je material s številnimi prednosti. Na primer, hiša je zgrajena od nje red velikosti hitreje kot podobna struktura iz zaobljenih hlodov. Prav tako je na začetku estetsko privlačnejša, zato hiša, zgrajena iz takega materiala, praktično ne potrebuje dodatne zaključne obdelave.

Kako postaviti profiliran les

Kako zložiti lesno hišo iz palice: od prve krone do konca

Glede na naraščajočo priljubljenost lesa kot gradbenega materiala, mnogi zanimajo, kako hišo iz barja z rokama. Kljub precej velikemu obsegu takšnega dogodka je ta naloga precej resnična. Seveda bo potrebno pridobiti visokokakovosten material, obvladati tehnologijo in privlačiti pomočnike – vendar je na koncu mogoče zgraditi stanovanjsko hišo, ne da bi pritegnili strokovnjake tretjih oseb.

Kako postaviti profiliran les

Novice graditelji: kako dati les?

Les je najpogostejši material za zasebno gradnjo. Izdelan je iz različnih vrst lesa. Posebno je priljubljen lepljen material, katerega tehnologija izdelave je v lepilni sestavi.

Kako postaviti profiliran les

Gradnja hiše iz profiliranega lesa

Profilirani les je zaslužno postal eden najbolj priljubljenih materialov za gradnjo nizko rastnih lesenih stavb. Toda to ga ne razbremeni za pomanjkljivosti, ki so povezani z vsemi drugimi gradbenimi materiali iz masivnega lesa. Zato je pri uporabi profilirane vrstice potrebno strogo upoštevati tehnologijo njegove namestitve. V tem članku bomo poskušali v celoti razkriti težave, ki se lahko pojavijo pri sestavljanju hiše iz profilirane vrstice.

Kako postaviti profiliran les

Hiša profiliranega lesa z lastnimi rokami

Profilirani les je gradbeni material, ki se pridobiva iz iglavcev, na primer bor, cedar, smreka, macesna. Če pozorno pogledate na material, boste opazili, da je notranja stran ravna in planirana, zunanja stran pa je pol-ovalne oblike ali pa je lahko ravna. Na straneh je poseben utor in konico, ki vam omogoča, da hitro in učinkovito pritrdite žarek drug na drugega. Glavna prednost profiliranega lesa se šteje za okolju prijazno, saj se to opravi brez uporabe lepila.