Kako postaviti parket na betonsko tla

Debelina 0 Comments

Korak-po-korak tehnologija za polaganje parketa in parketa na betonskem estrihu

Polaganje parketa na betonskem estrihu se izvaja na več načinov: z ali brez vezanega substrata. Preden nadaljujete s postopkom namestitve, morate ugotoviti, kakšne so razlike med njimi, in v tem primeru ne morete storiti brez plasti iz vezanega lesa. Če ste pravilno sledili celotnemu algoritmu za namestitev, boste na koncu dobili trajno, stabilno in trajno prevleko.

Blog: Parketna dela

Pred prašenjem površine estriha je treba izprazniti. Premazni premaz ali drug premazni premaz bo končno odstranil površino dlake in ustvaril prvo parno pregrado. Primer je valj, od vogala do izhoda.

Kako postaviti parket na betonsko tla

Tehnologija polaganja parketa

V odvisnosti od stopnje neenakosti podlage se uporablja estrih (neenakomernost nad 2 cm) ali samonivelirajoče zmesi (neenakost manj kot 2 cm). Estrih se lahko položi neposredno na betonsko podlago in je mogoče na predhodno napolnjenem izolacijskem sloju. V tem primeru debelina estriha ne sme biti manjša od 4 cm. Ker je kakovost in hitrost sušenja veliko boljša, uporabite pripravljene suhe mešanice namesto cementnega peska. Vlaga estriha po popolnem strjevanju ne sme presegati 5%. Čas sušenja estriha je odvisen od uporabljenih materialov in debeline estriha.

Kako postaviti parket na betonsko tla

Polaganje parketa na beton: zahteve, priprava, montaža

Polaganje parketa na betonskem estrihu je eden izmed najbolj priljubljenih načinov za dokončanje tal v stanovanjskem območju. Povedali bomo, kako postaviti talno ploščo na betonsko tla in narediti lepo talno oblogo z lastnimi rokami.

Samostojna parketna tla: pravila za pripravo temeljev in delovno tehnologijo

Ne glede na to, kako težko razvijalci inovativnih talne obloge poskušajo izboljšati gradivo, se oči racionalnega lastnika stanovanjske nepremičnine vedno obračajo na parket in masivne klasike. Kljub ogromnemu številu naprednih dosežkov na tem področju je še vedno pomembno, kako pravilno izdelati parket s svojimi rokami. Navsezadnje domači obrtniki, ki si prizadevajo postaviti neverjetno tla iz lesenih desk, verjetno še niso prevedli.