Kako postaviti linolej na neenakomerno leseno tla

Debelina 0 Comments
Kako postaviti linolej na neenakomerno leseno tla

Polaganje linoleja na leseno, betonsko tla in star linolej

Poleg tega je tla sama potrebna priprava. Ne glede na to, kakšen tip in debelina linoleja je izbran za tla, je potrebno površino čim bolj gladko. To bo bistveno poenostavilo tla in življenjsko dobo linoleja. Upoštevajte, kako pravilno položiti linolej na tla.

Kako postaviti linolej na neenakomerno leseno tla

Kako je polaganje linoleja na neravnih tleh

Med popravilom talnih oblog pogosto pride do istega problema – neenakomernost tal, ki jo je treba popraviti. Še posebej, ko gre za polaganje materiala, kot je linolej. Kako izravnati površino, je odvisno od tega, kakšno podlago, to je tla, lahko beton, les in tako naprej.

Kako postaviti linolej na neenakomerno leseno tla

Ali potrebujem podlago za tla na tleh lesa

Prvo je razstavljanje lesenih podov, obloge vezanega lesa na hlode (majhne lesene palice) s varno pritrditvijo hlodovine na betonsko tla in vezanega lesa na hlode (listi so tesno stisnjeni). In že linolej straši nad vezanega lesa.

Linolejsko podlogo – potreba ali prekomerno?

Po izbiri linoleja kot talne obloge, po pridobitvi potrebnih, se odločite, da je mogoče začeti polaganje. Izkazalo pa se je, da obstajajo dve možnosti za njegovo namestitev: bodisi na podlago ali brez njega. Ampak tudi glede te minimalne izbire, polemika pere.

Kako postaviti linolej na neenakomerno leseno tla

Polaganje linoleja na leseno tla: priprava osnove in polaganje na lepilo

Linolej – eden izmed najbolj priljubljenih talnih oblog. In to ni presenetljivo. Ta material je trpežen, higieničen, odporen na različne vrste učinkov, ima dostopno ceno. Zaradi široke palete barv in vzorcev se linolej harmonično sklada z mnogimi notranjimi slogi. Lahko ga položite na skoraj vsako osnovo – edino stvar, mora biti popolnoma pripravljena. Zanesljiva podlaga za linolej je lahko ravna, čista in suha površina. Torej, če nameravate postaviti linolej na leseno tla, se pripravite na veliko dela. Zakaj Ni skrivnost, da je ena od ključnih lastnosti PVC premazov v zvitkih visoka elastičnost. In to pomeni, da bo enostavno ponoviti obliko vseh napak v fundaciji. Zamislite si, kako grdo bo tla linoleja, iz "manifestiranih" šivov in vrzeli med ploščami.