Kako postaviti laminat diagonalno

Namestitev 0 Comments
Kako postaviti laminat diagonalno

Postavitev laminata diagonalno: tehnologija in nianse diagonalne namestitve

Večina kvalificiranih obrtnikov se je odločila, da bodo vsa inštalacijska dela izbrala laminatne talne obloge kot tla za njihov življenjski prostor. No, super! Vendar pa obstaja ena velika ", vendar" v tem: neprofesionalni pristop ne upošteva individualnosti vsake posebne sobe. Ponujamo vam, da razumete nianse.

Kako postaviti laminat diagonalno

Nians pri polaganju laminata diagonalno – specifična namestitev

Polaganje laminata diagonalno, kot tudi druge metode namestitve, zahteva pripravo osnove. Treba je izravnati tla, odstraniti smeti, žagovino, majhne kamenčke. Za izravnavo priporočamo, da uporabite posebne samonivelirne mešanice, ki so enostavne za uporabo in omogočajo popolno ravno površino. Ne bo odveč, če želite pometati tla, in šele nato začnite okrepiti s pomočjo praška. Nato je površina prekrita s celofanom, na katerem so položeni podlage ali plutovine.

Kako postaviti laminat diagonalno

Kako postaviti laminat diagonalno

Laminat ima precej privlačen videz, diagonalni način vgradnje pa je njegovo zunanjo percepcijo bolj prefinjen, preoblikuje prostor, povečuje vizualni prostor. To je prednost diagonalnega stylinga, ki omogoča vizualno "povečavo" majhnih ali ozkih prostorov.

Kako postaviti laminat diagonalno

Polaganje laminata diagonalno: izračun materialov in tehnoloških značilnosti

Pred polaganjem laminata diagonalno je treba odstraniti morebitne štrleče nepravilnosti in prelive cementnega estriha. Če želite to narediti, lahko uporabite mlinček ali v skrajnih primerih dleto in kladivo. Globoke razpoke je potrebno raztezati (povečati) in zatesniti s peskarsko cementno malto.

Kako postaviti laminat diagonalno

testLaminat – vrste, značilnosti, načini polaganja.

Takšna tehnična in konstrukcijska rešitev kot polaganje laminata diagonalno nedvomno raznolika videz sobe. Uporaba diagonalne metode polaganja laminata ne bo le prijeten videz, včasih je takšna tehnika preprosto potrebna. Če v prostoru nima pravilne geometrije sten, bo to dobra izbira. Običajni krovni način polaganja v tem primeru bo pokazal, da nasprotne stene niso vzporedne med seboj. In polaganje na diagonali skriva te napake.