Kako postaviti fasadne ploščice

Montaža 0 Comments
Kako postaviti fasadne ploščice

Postavitev sprednjih ploščic na mokro in suho pot

Ste opazili, kako se hiša spremeni po soočanju? Ima svoj "obraz" – privlačen in edinstven. Vloga "kozmetike" pri dekoriranju sten se daje različnim materialom s katerimi se soočajo, med katerimi je tudi prednja ploščica. Naravni izdelki ne samo okrasijo. Delujejo po načelu zaščitne "smetane": zaščitite dom pred zmrzaljo, vročim soncem, dežjem in snegom. Toda vse te prednosti začnejo delovati, če je ploščica pravilno nameščena. Vipklinkerju smo pozvali strokovnjake o različnih tehnologijah soočanja s hišo.

Kako postaviti fasadne ploščice

Taka različna sprednja ploščica

V tem članku bomo poskušali razkriti vse informacije o tem zaključnem gradivu, kakšne prednosti ima, kjer se nanaša, vam bomo celo povedali, kako ga sami izdelati. Toda začnimo s tem, kako sestaviti fasadne ploščice z lastnimi rokami.

Kako postaviti fasadne ploščice

Okrasne fasadne ploščice – montaža na steno

Vse stene niso primerne za nalepke zunanje strešne kritine – odvisno je od materiala stene in izolacije na njej. Za nekatere zunanje stene ali izolacijo boste morda potrebovali npr. Fasadne plošče s kovinskimi pritrdili. Na splošno so fasadne ploščice za zunanjo dekoracijo pritrjene na več načinov – bodisi pritrjene na površino ali privite na steno, ali pritrjene v sponke na okvirju.

Kako postaviti fasadne ploščice

Kakšna je fasadna ploščica

Fasadne ploščice dajejo stavbi privlačnost in individualnost ter hkrati ščitijo fasado zaradi atmosferskih pojavov in prispevajo k toplotni izolaciji stavbe. Za obrezovanje fasade z naravnim kamnom je čudovito in praktično, a vprašanje temelji na stroških materiala. Umetna sprednja ploščica služi kot dobra zamenjava naravnega kamna. Ker ima kakovost naravnih materialov, je ploščica nižja.

Kako postaviti fasadne ploščice

Zaključevanje hišnih fasadnih ploščic

Kako postaviti fasadne ploščice

Montaža fasadnih plošč je precej preprosta, še posebej za tiste, ki delajo na področju gradnje. Če je končna obdelava hiše s fasadnimi ploščicami nenavadna stvar za vas, je bolje narediti vse, kar je v redu, temeljito se ukvarjati z vsakim korakom polaganja in razjasniti morebitne nesporazume, ki se pojavijo v procesu.