Kako popraviti keramične ploščice

Montaža 0 Comments

Montaža naravnih ploščic: osnovni izračuni in tehnologija polaganja keramične strehe

Polaganje keramičnih ploščic temelji na izjemnih tehničnih in estetskih lastnostih materialov, katerih zanesljivost potrjuje skoraj stoletje delovanja. Naravna ploščica, ustvarjena s sintranjem naravnih komponent z trdoto, se odziva na vse razsežnosti atmosferskih dejavnikov. Vendar pa poleg prednosti "trde" glede na merila cene in teže prevleke obstajajo tudi pomanjkljivosti, ki vključujejo dolgotrajno vgradnjo kosov elementov in potrebo po natančni izvedbi tehnoloških predpisov.

Kako popraviti keramične ploščice

Montaža naravnih keramičnih ploščic. (Fotografija)

Pod keramičnimi ploščicami vodna para, ki jo želite odstraniti, ljubi, da se kopiči. Zato je treba pozornost posvetiti prezračevalnim odprtinam. Novi zrak mora potekati pod streho od spodaj (luknje pod kapami) in segreti skozi grebenaste reže (luknje na koncih grebena). Za enak namen pri polaganju hidroizolacijskega materiala med špirovci ostane majhen odklon (2-3 cm) materiala, tako da se zrak premika.

Kako popraviti keramične ploščice

Niansi polaganja in montaže keramičnih ploščic

Palice za napravo za izdelavo letve za keramične ploščice (potreben del 50×50 ali 60×40 mm) morajo biti vzporedne z grebenom strehe in njenimi polji. Ker je razdalja med palicami vezana na dimenzije ploščice, se izvede namestitev letve ob upoštevanju velikosti prihodnje strehe. Število izdelkov mora biti vedno celo število, zato mora dolžina palic imeti dolžino strehe. Pri urejevanju letve se posebna pozornost nameni kraju montažnih lukenj v keramični ploščici (morajo ležati na palici).

Značilnosti keramičnih ploščic

Tehnologija nameščanja in polaganja večine vrst ploščic, ki je predstavljena na ukrajinskem trgu, ni odvisna od njegove sestave, kar pomeni, da bo približno enako za keramiko in njegove analoge: ploščice iz cementnega peska in polimera-pesek.

Kako popraviti keramične ploščice

Prodaja gradbenega materiala Roben

Namestitev naravnega skodla Röben je dolgotrajen in zapleten postopek. Zato je priporočljivo, da profesionalnim strešnikom zaupate namestitev keramičnih plošč Röben.