Kako narediti samostojno nadstropje v zasebni hiši

Kako narediti 0 Comments
Kako narediti samostojno nadstropje v zasebni hiši

Kako narediti betonsko dno v zasebni hiši z lastnimi rokami – korak po korak navodil

Za privatno stanovanjsko gradnjo je značilno urediti lesena tla, beton se pogosteje uporablja za gospodarske prostore, garaže in garaže. Toda v nekaterih primerih, če je potrebno, tla postavite neposredno na tla z nizko gladino podtalnice, beton – samo najdite.

Kako narediti samostojno nadstropje v zasebni hiši

Pripravljalna faza

V zasebnih domovih so danes še posebej priljubljena lesena ali betonska tla. Če govorimo o konkretni bazi, potem morate vedeti podrobna navodila o tem, kako vliti tla v zasebno hišo, da bi dobili povsem ravno, trdno in trajno površino – o čemer je članek.

Kako narediti samostojno nadstropje v zasebni hiši

Priprava za prelivanje betona

Primernejše je, da nalagate material približno v 2 cm. Da bi ga bolje položili s prekritjem 20 cm, lepite folije filma s PVC trakom. Hidroizolacija betonskega dna v stranišču in kopalnici je potrebna.

Vrste tal

Po izgradnji škatle zasebne hiše se postavlja vprašanje, kaj je najboljše nadstropje za početi? V zadnjem času v stanovanjskih stavbah izdelujemo beton ali samonivelirne talne obloge. Zaporedje takih nadstropij je odvisno od podlage, na kateri se bodo naselili. Pri vlivanju tal v prvem nadstropju je potrebno zagotoviti toploto in vodotesnost, še posebej, če hišo gradimo brez kleti. Zasnova betona in samonivelirnega tla je tako preprosta, da je to enostavno narediti sami.

Kako narediti samostojno nadstropje v zasebni hiši

Polimerna tla v zasebni hiši

Brez tega se vsako leto dopolnjuje ogromen izbor talnih oblog z vsemi novimi materiali in tehnologijami. Pred nekaj leti se je v praksi začelo samorazlivati ​​tla, nekakšen zrcalni odraz stretch stropov. Takšen zaključek razbija stereotipe o tem, kako naj bi tla izgledala v zasebni hiši, kar je pri mnogih potrošnikih navdušilo tudi, ko gledamo fotografije takšnih premazov. Dejansko je nekaj videti. Tla ne bi smela biti zadovoljna samo z očmi, temveč bi bila praktična in pomembna tudi z vidika funkcionalne obremenitve za določeno sobo v zasebni stanovanjski hiši ali leseni koči. Kako je v tem pogledu situacija s samorazlivnimi tlemi, se boste naučili z branjem članka.