Kako narediti estrih za tla z lastnimi rokami

Betonski 0 Comments

Talne obloge: kratek izobraževalni program na napravi različnih vrst estrihov z lastnimi rokami

Kaj je talni estrih? To je plast, ki služi kot osnova za tla, v preprostih pogojih. Potrebno je za popolno poravnavo tal in dati določeno togost površine, želenega naklona in skrivnih pripomočkov. Včasih so estrihi lahko končna površina, kot v tehničnih prostorih.

Kako narediti estrih za tla z lastnimi rokami

Sorte "mokrega" estriha

V vsakem primeru se morate odločiti o celotni debelini estriha in, natančneje, pri uporabi cementa ali betonskega estriha, ki mora biti na tleh. Vse je odvisno od vrste prekrivanja ali zahtevane vrednosti toplotne izolacije in trdnosti. Omejitev je lahko kot obloga estriha na tleh, ker je to glavni tehnološki del konstrukcije in posledično obremenitev na estrihu. V primeru gradnje nove stavbe je treba upoštevati navodila gradbenega projekta. Če želite namesto starega tlaka izdelati talni estrih z lastnimi rokami, morate upoštevati značilnosti starega in po sprejemljivih standardih ga izboljšati z dodatkom izolacije ali po potrebi s talnim ogrevanjem.

Kako izdelati talne estrihe: navodila po korakih

Talni estrih – potrebna faza popravila. Veliko lastnikov raje zaupa to delo strokovnjakom. Vendar, če imate potrebno znanje in prosti čas, se lahko z njo spoprime celo ne-specialist. V tem članku bomo natančno opisali, kako pravilno izdelati talne estrihe in navodila po korakih, ki vam bodo pomagali obvladati tehnologijo.

Kako narediti estrih za tla z lastnimi rokami

Kako narediti talne estrihe in zakaj je potrebno

Izkušeni strokovnjaki trdijo, da je vsaka od teh metod dovolj dobra, da ustvari povsem ravno površino brez razlik v višini, ki je primerna za nadaljnjo namestitev zaključnih tlakov. Kdaj namestiti talne estrihe?

Kaj je estrih?

Iz nekega razloga, ko so slišali besedno zvezo "betonski estrihi", so mnogi grozljivi. Zdi se jim, da je ta proces tako fizično in duševno kompleksen, da lahko samo tako strokovno sodeluje. Toda v resnici je vse veliko preprostejše in lažje, kot se zdi. V tem članku bomo poskušali prepričati vse in razkropiti mite, ki krožijo okoli "groznega in groznega" estriha.