Kako napolniti kanalizacijo

Gradnja 0 Comments
Kako napolniti kanalizacijo

Kako postaviti kanalizacijske cevi v tla

Za polaganje zunanje kanalizacije uporabljajo oranžne (rdeče) cevi iz polivinilklorida ali polipropilena. Notranja površina takšnih cevi je popolnoma gladka, preprečuje zamašitev in stena utrjene plastike omogoča polaganje cevi na globino 3 metra. Običajno se za odvajanje gospodinjskih odpadnih voda uporabljajo cevi s premerom 110 mm, premer 160 mm pa se lahko uporablja za drenažo velikih količin.

Kako napolniti kanalizacijo

Postavitev kanalizacijske cevi v tla

Projekt označuje lokacijo vseh točk odvajanja odplak v hiši in na dvorišču, lokaciji greznice, vstopne točke vode, linije kanalizacijskih cevi, prelomnic, spoja notranjih in zunanjih cevi, namestitve revizorjev.

Kako napolniti kanalizacijo

Kako pravilno položiti kanalizacijske cevi v tleh na deželi?

Gradnja avtonomne kanalizacije vključuje več stopenj. Prvič, vgrajena je notranja napeljava, nato pa nadaljujemo z izgradnjo zunanjih omrežij. Ta stopnja je nato razdeljena na dve operaciji. Prva je namestitev ali gradnja samostojne čistilne naprave. Druga je polaganje kanalizacijskih cevi z lastnimi rokami. Upoštevajte, katera pravila morate upoštevati, če postavljate kanalizacijske cevi v tla.

Kako napolniti kanalizacijo

Polaganje kanalizacijskih cevi v tla: opremiti in izolirati kanalizacijske kanale na prostem

Polaganje odplak v zasebni hiši ne zahteva zapletenih veščin, posebnih orodij ali globokega posebnega znanja. Vendar pa lahko manjše napake pri montaži še dodatno vodijo do hudih poškodb sistema. Plast tla ima precej resen pritisk na komunikacije, izpostavljeni so mrazu, vlagi itd. Zato je treba vnaprej zagotoviti, da je polaganje kanalizacijskih cevi v tleh pravilno izvedeno.

Kako napolniti kanalizacijo

Izbira materialov

Za vgradnjo zunanjih kanalizacijskih sistemov se uporabljajo gladke polipropilenske (PP) ali polivinilkloridne (PVC) cevi oranžne barve, ker so bolj trpežne od sivih cevi za polaganje odplak v zaprtih prostorih. Če je globina velika ali cevi prehajajo pod cesto, kar pomeni, da bo obremenitev na njih višja, bomo uporabili dvokomponentne valovite cevi iz polietilena (PE) ali polipropilena (PP).