Kako izračunati temelje na kockah

Gradnja 0 Comments
Kako izračunati temelje na kockah

Izračun količine betona za različne vrste temeljev

Beton (mešanica cementa, peska, drobljenega kamna ali drugega polnila z vodo) je vsestranski gradbeni material, ki se uporablja za organizacijo temeljev, površinskih površin (polnila in oblikovanje estrihov) in pokončno podporno strukturo. Ker ima ta material različne tehnične lastnosti, se lahko uspešno uporablja v širokem temperaturnem območju in pri različni vlažnosti. Gradbeni beton je mogoče naročiti pri specializiranih podjetjih, izdelanih ročno ali z uporabo mehanizacije manjšega obsega, vendar mora sestava materiala v vsakem primeru v celoti izpolnjevati svoje cilje.

Informacije o namenu kalkulatorja

Pri gradnji hiše morate imeti projekt. Ni nujno, da je projekt, ki ga je izdelal poklicni oblikovalec, v primeru samostojne gradnje lastne hiše je to vaš lasten načrt gradnje. Tako ali drugače, še preden se gradnja začne, je treba predstaviti, kakšno delo in v kakšnem zaporedju je treba izvesti, koliko gradbenih materialov bo, in kar je najpomembneje, koliko bo to stalo. Če želite to narediti, morate izračunati porabo gradbenih materialov, v primeru postavitve temeljev pa je glavno vprašanje, koliko konkretnega je potrebno za fundacijo. Konkretna poraba se meri v kubičnih metrih in ne v tonah, zato je naloga celotnega izračuna betona temeljev določiti prostornino temeljev.

Kalkulator fundacije

Kalkulator temeljev vam bo pomagal samostojno izračunati potrebno količino betona, da izpolnite temelj, pa tudi izračunajte število oplaščenj in ojačitev. Treba je omeniti, da parameter "Višina temelj" vključuje tako globino podzemnega dela kot tudi višino nadzemnega dela.

Izračun kubične kapacitete betona

Pri gradnji temeljev je pomembno pravilno izračunati količino betonske mešanice, ki se bo uporabljala za gradnjo. V tem primeru se upoštevajo različni dejavniki, od izbrane zasnove osnov, pogojev za njegovo izdelavo, temperature in vlažnosti, globine podzemne vode in še veliko več. Če želite ugotoviti, koliko konkretnega bo potreben za delo, morate uporabiti posebne formule.