Kako izolirati stene hiše od znotraj

Notranje 0 Comments
Kako izolirati stene hiše od znotraj

Ali izolirajo stene od znotraj?

Novi gradbeni materiali, sestavljeni iz več plasti, dobro vzdržujte. Hiše, zgrajene iz njih, so veliko cenejše za vzdrževanje kot zgradbe v času Sovjetske zveze, zgrajene iz opečnatih ali armiranobetonskih plošč. To je še posebej opazno med ogrevalno sezono – za hišo, zgrajeno iz sodobnih materialov, bo potreben toplotni nosilec bistveno manj. Ampak konec koncev nihče ne bo zrušil večine starih sovjetskih hiš in mnogi od nas živijo v njih. Zato se danes pogovorimo o tem, kako izolirati zidove iz notranjosti takšne zgradbe ali katere koli druge zgradbe in kako to storiti pravilno.

Kako izolirati stene hiše od znotraj

Notranja stenska izolacija: kdaj je sprejemljiva in kako se proizvaja?

Če je hladno in vlažno v stanovanju ali hiši pozimi ali pa morate plačati ogromne zneske za ogrevanje, potem postane jasno, da obstaja jasen razlog, zakaj toplota ne ostane v sobi. Najenostavnejši in najbolj logičen na prvi pogled je, da postane zidna izolacija. Najpogosteje je v mislih povprečne osebe izolacija stene z lastnimi rokami povezana z notranjo dekoracijo. Vendar so takšni sklepi v večini primerov iracionalni in celo prenagljeni.

Kako izolirati stene hiše od znotraj

Kako lahko izolirate zasebno hišo od znotraj

Glavna težava je prehod stenske površine v hladno cono. Ponavadi, če je kakšna izolacija odsotna, toplejši zrak iz sobe prehaja skozi stene in jih ogreje. Če z notranje strani položite grelec, se bodo z njimi srečale zračne mase, ki ne bodo mogle iti ven. Vse stene v tem primeru ostanejo hladne in obstaja nevarnost razpok.

Kako izolirati stene hiše od znotraj

Pomočnik za vsakogar, ki gradi ali popravi hišo / stanovanje.

Razmislite o vprašanju, ali obstaja razlika, kako izolirati stene od znotraj (z nekaj izolacije in po kateri shemi), ali pomaga pri preprečevanju posledic. Ta del je posledica takih "mitov notranjega segrevanja":

Kako izolirati stene hiše od znotraj

Rezultati izolacije iz notranjosti hišne stene

Na forumu najdete veliko razprav o tem, kako najbolje odtisati notranjo steno hiše od znotraj…
Odprejo temo, kjer predlagam objavo rezultatov že opravljenega dela.
Kaj je bilo gor?
Kako izolirati?
Kakšen je rezultat?