Kako izolirati betonsko steno zunaj

Ogrevanje 0 Comments

Značilnosti izolacije betonske stene: vrhovi mojstrov

Med številnimi gradbenimi materiali, ki se uporabljajo za gradnjo stanovanjskih in nestanovanjskih objektov, je eden od najbolj uporabljenih in iskanih betonov. Cenjena je za preprostost "priprave" (možno je izdelati beton neposredno na gradbišču, zmešati potrebne komponente), sorazmerno nizke stroške ter precejšnjo kakovost in trajnost rezultatov. Vendar pa tudi debela betonska stena ni resna obramba pred najnujnejšimi težavami za našo državo: nizke temperature pozimi, pogoste padavine, veliko število ciklov zamrznitve in odmrzovanja. Z negativnim vplivom teh dejavnikov se lahko izognemo visokokakovostni izolaciji betonske strukture, ki jo zdaj obravnavamo.

Kako izolirati betonsko steno zunaj

Kako izolirati betonsko steno, da se doseže najboljši rezultat?

Stene, ki nimajo dobre izolacije od mraza, v hladni sezoni, ponavadi zamrznejo. Ta neugoden pojav vpliva ne samo na nezadostno toploto v prostoru, temveč tudi na vaše finance, saj grelne naprave večino toplote prenesejo na hladne stene. Kot rezultat, plačate za ogrevanje, ki ne ogreva prostora pravilno. Ta problem se lahko reši z dodatnim segrevanjem. Ta članek bo razpravljal o tem, kako izolirati betonsko steno.

Kako izolirati betonsko steno zunaj

Neodvisna izolacija betonske hiše od zunaj z različnimi grelci

Toplotna izolacija betonskih zgradb se izvaja samo s strani ulice. Notranja izolacija vodi v dejstvo, da med površino sten in izolacijo tvori kondenzat. Nato bo prispeval k nastanku plesni. To bo negativno vplivalo na dekoracijo (ozadje, omet) in lahko povzroči hudo bolezen.

Notranja in zunanja izolacija betonskih sten stanovanjske hiše

Kljub vsem svojim pozitivnim lastnostim, zaradi monolitne strukture in visoke gostote, ima ta material dobro toplotno prevodnost, zato je za zagotovitev udobne temperature znotraj stavbe stavbe iz betona zahtevajo dodatno toplotno izolacijo.

Kako izolirati betonsko steno zunaj

Bolje, da se stene segrejejo zunaj?

Za prebivalce, ki živijo na območjih z mrzlim podnebjem, je vprašanje hišne izolacije zelo akutno in še posebej v zadnjih letih, ko so se stroški energije dramatično povečali.