Kako debel bi moral biti talni estrih

Debelina 0 Comments
Kako debel bi moral biti talni estrih

Izberite optimalno debelino talne estrihe

Estrih se nanaša na zgornji del talne strukture, ki služi kot osnova za polaganje dekorativne talne obloge. Moderna prenova, izvedena v novi stavbi in v apartmajih starih visokih stavb, nujno vključuje delo na tleh z estrihu. Da bi se samostojno ukvarjali s postavitvijo tal, morate vedeti, kateri materiali so potrebni in kakšno debelino estriha za vaš stanovanje bo optimalna. Narava dela bo v veliki meri odvisna od značilnosti prostora in želenih značilnosti prihodnjega nadstropja.

Kako debel bi moral biti talni estrih

Optimalna debelina estrihov

Estrih kot tak je "preizkusna" verzija tal, njegova osnutka različice, na kateri bo vgrajena glavna ravnina sodobnih materialov. Naloga estriha je, da je talna naprava najvišja kvaliteta. Poleg tega je estrih enostavno potreben za:

Kako debel bi moral biti talni estrih

Najmanjša debelina estriha

Vprašanje najmanjše možne debeline ravnega cementnega estriha tla mnogih skrbi. Konec koncev, če začnete izdelovati estrih z najvišje točke prostora s debelino sloja 2-3 mm (to ni tipkanje 2-3 mm), lahko pri tej vrsti dela prihranite veliko sredstev.

Kako debel bi moral biti talni estrih

Največja in najmanjša debelina estrihov

Kako debel bi moral biti talni estrih

Največja in najmanjša debelina talne estrihe – ti indikatorji so zaskrbljujoči za mnoge, ki nameravajo sami napolniti tla, saj lahko v nekaterih primerih prekoračitev norme povzroči izredne razmere. Na primer, ko ogrejamo tla na balkonu, ne bi smeli biti preveč revni, ker si prizadeva narediti tla višjo od prostora ena, saj noben temelj ne more vzdržiti take mase sestavine.

Kako debel bi moral biti talni estrih

Najmanjša debelina talne estrihe, tehnološke značilnosti

Za izhod iz tal v sobo je potrebno izbrati najbolj zanesljivo in učinkovito tehnološko metodo, ki se uporablja za to sobo. Prava izbira bo pripomogla k uravnavanju tal in toplotne in zvočne izolacijske lastnosti. V konstrukciji za izravnavo tla se uporablja estrih. Estrih je talni sloj, na katerem se kasneje uporablja zadnje talne obloge: linolej, parket, laminat itd. Ponavadi kupci ne vedo, kakšno debelino mora imeti estrih, in katere materiale uporabimo za postavitev plasti.