Kaj se nanaša na pršilo

Debelina 0 Comments
Kaj se nanaša na pršilo

Plasti ometa

V skladu s tehnologijo ometov je treba raztopino uporabiti ne v homogeni masi, temveč v več plasteh. Vsaka plast ima svoj namen, način uporabe in manjše razlike v sestavi raztopine. Skupaj so na voljo tri vrste ometnih plasti:

Kaj se nanaša na pršilo

Tehnologija ometa

To je prva plast ometa. Glede na to, kako bo pravilno uporabljen, je odvisno od trdnosti držanja končnega ometa na površini. Za risanje ometne raztopine uporabljamo najbolj tekočino na konsistenco. Plast pršila naj zapolni vse celice skodle ali armaturne mreže, zato je debelina tega sloja na lesenih površinah 10 milimetrov, na opeko in betonu 4-5 milimetrov.

Kaj se nanaša na pršilo

Tehnologija ometa

Štukature se nanese na površino v plasteh. Prvi sloj – razpršilo – je namenjen za povezavo mavca z osnovo tako, da napolni praznine in razpoke končne površine. Spray opravlja raztopino tekoče konsistence. Spray tvori grobo površino na steni, povečuje površino adhezije, ki ji sledi plast. Drugi sloj – tla – služi za niveliranje površine z debelejšo raztopino in za pridobitev zahtevane debeline ometa. Primer lahko nanašamo v več plasti z debelino največ 7 mm. Zadnja, zgornja plast – pokrivna – nanese se s tekočo raztopino na drobnem pesku, da se oblikuje gladka in strnjena zaključna plast debeline okrog 2 mm (okrasna prevleka – 5 mm). Povprečna skupna debelina slojev preprostega ometa – 12, izboljšana – 15, visoka kakovost – 20 mm.

Kaj se nanaša na pršilo

Ročno ometanje

Tehnični pogoji določajo naslednjo povprečno debelino ometne skorje: za preprost omet 18 mm, za izboljšan omet – 20 mm, za visokokakovostni omet – 25 mm. V primeru, da morate brisati betonske površine, debelina nanosene plasti raztopine ne sme biti večja od 5 mm.

Kaj se nanaša na pršilo

Postavitev ometa

Mavec je sestavljen iz treh plasti: pršila, praška in nakrivka. Postavite jih na risanje ali širjenje. Širjenje je lažje, vendar se razmažejo le raztopine za tla in premaze. Splashing mora definitivno vrgel, vendar tukaj potrebujete spretnost. Če je opeka ali betonska površina dovolj gladka, nanjo nanesejo tanke plasti malte, ki jih čim bolj orijemo v različne hrapavosti površine.