Kaj je predpasnik na strehi

Gradnja 0 Comments
Kaj je predpasnik na strehi

Tehnologija parapet na strehi: pritrditev predpasnika in sklopa

Vsak lastnik stanovanj želi, da se njegov dom razlikuje od drugih v svoji lepoti in izvirnosti. Kako hiša izgleda zunaj včasih je odvisna od takšnih podrobnosti, ki jih na prvi pogled ne boste opazili. Toda tisti, ki tvorijo edinstvenost videza stanovanja.

Kaj je predpasnik na strehi

Gradnja hiše od in do

Mnogi izmed nas poznamo problem pigmentov na stropih in stenah. Problemska področja so mansardna okna, dimniki, odtočne črpalke, prezračevalne šobe in mesta, kjer je stena povezana s steno. V tem članku vam bomo povedali, kaj je predpasnik na strehi in vam povem, zakaj te cone postanejo ranljive.

Kaj je predpasnik na strehi

Namestitev parapetnih predpasnikov

Parapet predpražnik je eden najpomembnejših strešnih elementov, ki lahko kakovostno in trajno ščiti projicirane dele stavbe, ki so izpostavljeni škodljivim učinkom padavin. Standardni parapet predpasnik – izdelki so izdelani iz pocinkane jeklene pločevine, ki imajo obliko segmenta P. Namestijo se na strešne parapete, ograje in druge štrleče dele opeke, betona in pene.

Kaj je predpasnik na strehi

Paradižniki in roba strehe: vrste, materiali in lastnosti vgradnje

Videz in zaščitne lastnosti strehe je mogoče izboljšati z namestitvijo parapetov. Ta zaprta struktura bo zagotavljala varnost ljudi, ko pridejo na streho ali na cesto od vrat v stavbi, skriti možne estetske napake na strehi in zunanjih blokih klimatskih naprav, zaščititi strešno kritino pred vplivom vetra in vlage. Poleg tega je lahko parapet eden od izraznih sredstev za oblikovanje stavbe.

Kaj je predpasnik na strehi

Vsebina

Parapet, kot zaščitna konstrukcija se uporablja na ravnih strehah, pa tudi strehe z majhnim nagibom. Višina ograje v vsakem primeru je izbrana posamično. Toda v skladu z regulativnimi dokumenti ne sme biti krajša od 45 cm. Pri urejevanju strehe s parapetom je potrebno posebno pozornost nameniti križišču, saj se lahko pogosto zbira voda, kar lahko privede do uničenja strešnih kritin in zidov. Parapet vam omogoča, da ustvarite edinstven izgled stavbe, a služi tudi kot zaščitna ograja za tiste, ki so na njej.