Kaj dodati betonu pri temperaturah pod ničlo

Betonski 0 Comments
Kaj dodati betonu pri temperaturah pod ničlo

Zakaj ne priporočamo betoniranja pri temperaturi pod ničlo?

Kljub dejstvu, da so idealni pogoji za betonsko utrjevanje upoštevani kot temperatura okolice + 20 ° C, jo je včasih potrebno napolniti, ko je temperatura pod zmrzovanjem.

Kaj dodati betonu pri temperaturah pod ničlo

Betonski aditivi pri temperaturah pod ničlo – princip delovanja in sestave

Glede na gradbene kode je koncept zimskih razmer nekoliko drugačen od splošno sprejetih koledarskih. Predvsem se šteje, da je hladen čas, da razmisli o razmerah s povprečno dnevno temperaturo okrog + 5 ° C in možnostjo nočnega znižanja na 0 ° C. Kot je znano, pri nizkih temperaturah voda kristalizira in procesi hidracije v cementno vsebujočih spojinah upočasnjujejo ali pa se zaustavijo v celoti.

Kaj dodati betonu pri temperaturah pod ničlo

Več o betonu

Pozdravljeni! Mislim, da nimaš kaj skrbeti. Pri povprečni temperaturi +10 beton mora doseči približno 40-50% moči oblikovanja v 5-7 dneh. Kot konico uporabite višji razred cement z nižjo vsebnostjo žlindre – to lahko beton sami sebe ogreje. V beton vlijete manj vode (otežite). Sol je seveda zelo močan pospeševalnik, vendar vpliva na korozijo ojačitve. Nekako smo izvedli teste betonskih vzorcev z dodatkom proti zmrzovanju in brez…

Kaj dodati betonu pri temperaturah pod ničlo

Na katero temperaturo lahko vlijete beton

Aditivi v betonu pri temperaturah pod ničlo bodo omogočali prelivanje temeljev tudi v hladni sezoni, ki zagotavljajo potrebno moč, zanesljivost in vzdržljivost konstrukcije. Čeprav so najugodnejši okoljski pogoji za gradnjo, plus, temperatura + 3… + 25 ° C. Vendar pa v nekaterih primerih ni vedno mogoče začeti graditi hišo v topli sezoni, zato se morate zateči k posebnim sredstvom.

Kaj dodati betonu pri temperaturah pod ničlo

Vlivanje betona pri nizkih temperaturah

Ni vam treba biti graditelj, ki bi vedel, kako pomembna je fundacija. Moč in trajnost prihodnje strukture je odvisna od tega. Če želite rezultat kakovostne gradnje, morate upoštevati vsa pravila in standarde. Na kakšni temperaturi lahko vlijemo temelj in je vredno tega, da to delo opravimo v hladnem – to so pogosta vprašanja ljudi, ki načrtujejo gradnjo. V tem gradivu so vsi odgovori, ki jih podpirajo fotografski materiali in tabele.