Izračun ojačevalnega monolitnega prekrivanja

Namestitev 0 Comments
Izračun ojačevalnega monolitnega prekrivanja

Izračun ojačitve za talne plošče

Monolitna armiranobetonska tla so lahko delno ali v celoti podprta vzdolž obrisa, s ščipom na nosilcih ali z brezplačno podporo. V praksi monolitne gradnje se pogosto nahajajo plošče, ki so pritrjene vzdolž enega roba (konzole) ali podprti v kotih (točkah), na primer brezšivne plošče. Izračun obremenitve je vsebovan v tem gradivu.

Izračun ojačevalnega monolitnega prekrivanja

Rebar oddelek

Ta obremenitev se lahko pogojno šteje za začasno, saj se po gradnji prenove, popravila itd. Lahko izvede, pri čemer je eden od delov tovora dolg in drugi kratkoročni. Ker je razmerje med kratkoročnimi in dolgoročnimi obremenitvami neznano, da bi se poenostavil postopek izračuna, se lahko celotna obremenitev šteje za začasno.

Izračun ojačevalnega monolitnega prekrivanja

Shema ojačitve monolitne plošče

Pri gradnji posameznih hiš se kot talna obloga pogosto uporablja monolitna plošča. Temelji na jeklenem okvirju, ki zagotavlja vodoravno togost. Okrepitev betonskih konstrukcij povečuje moč in trajnost domov. Najlažji način, da uredite tla, je, da v tovarni naročite že pripravljene plošče in jih montirate z žerjavom. Če so s tehniko težave, lahko neodvisno obvladujete sistem polaganja in vlivanja RC konstrukcij. Študija navodil za namestitev in izračun plošče pomagata, da zavestno nadzorujeta gradbeni proces.

Izračun ojačevalnega monolitnega prekrivanja

Kako izračunati ojačitev za talne plošče

Dodatno utrjevanje posameznih ojačanih mest (območij velike preobremenitve in prisotnosti lukenj) izvajajo enojne železne palice dolžine 400-1500 mm, odvisno od obremenitve in dolžine razponov:

Izračun ojačevalnega monolitnega prekrivanja

Natančen izračun ojačitve talnih plošč

Ena od odločilnih faz v gradbeništvu je izračun ojačitve talne plošče. Pri izračunu bi se morali zanašati na lestvico konkretnega izdelka in njegovo prihodnjo uporabo. Tla plošča velja za najpomembnejši element v armiranobetonskih konstrukcijah sodobnega urbanističnega načrtovanja. S pomočjo te vrste izdelkov se ravni zgradb tako za stanovanjske kot za nestanovanjske stavbe prekrivajo. Da bi zagotovili trdnost konstrukcije, je nujno podvržen postopku ojačitve s pomočjo enotne in prilagojene risbe kovinskega okvirja.