Izolacijska pena ali minvat

Debelina 0 Comments
Izolacijska pena ali minvat

Kakšna je razlika med mineralno volno in polistirenom?

Razvijalci pogosto trdijo, kako izolirati stene, kateri je najboljši oprijem ali pena? Nekdo misli, da bo EPS (ekstrudirana polistirenska pena) najboljša možnost za toplotno izolacijo hiše, nekdo ne. Načeloma je toplotna prevodnost vsakega od teh toplotnih izolatorjev zelo blizu. Toda njihovi drugi parametri so preveč drugačni, zato se lotimo vse, kar je v redu.

Toplotna prevodnost

Sodobna popravila zdaj ne delujejo brez delnega ali kapitalskega segrevanja. Trg je bil dopolnjen z novimi vrstami precej praktične in visoko kakovostne izolacije. Masa sort vam omogoča, da jih uporabite na vseh področjih gradnje. Ali stene, strehe, tla ali predelne stene. Isti proizvajalec razvija več vrst izolacije iste sestave, da bi zadovoljil potrebe sodobne gradnje.

Izolacijska pena ali minvat

Toplotna izolacija fasad: mineralna volna ali pena

Glavna značilnost, ki združuje te vrste izolacije, je visoka poroznost, nizka gostota in nizka raven toplotne prevodnosti.
Zahvaljujoč tem značilnostim dosežemo želeni rezultat – udoben temperaturni režim vzdržujemo kadarkoli v letu.
Kateri sistem izolacije lahko izberemo na osnovi polistirenske pene ali mineralne volne? Obe rešitvi imata svoje prednosti. Zdaj bomo ločeno preučili polistirensko peno in mineralno volno, poskusili bomo ugotoviti njihove razlike, saj vedo, da lahko naredite pravo izbiro.

Izolacijska pena ali minvat

Izolacija fasad: bombažna volna ali pinoplast?

Pred yakoi miri je izoliran, po naročilu DBN 2.6-31.2006 "Toplotna izolacija". Za Kijevu in Kijevu, s toplotno izoliranimi fasadami, je največja podpora skladiščenja ogrevanja 3,3 m2 · K / W (do 1. julija 2013: manj kot: 2,8 m2 · K / W).

Izolacijska pena ali minvat

Primerjava pene ali mineralne volne

Debelina polistirenske pene in izolacije iz mineralne volne je neposredno odvisna ne samo od materiala in debeline same stene, ampak tudi od podnebnega območja (kjer je nameščen izolacijski sistem). Torej, za Kijevu, bo okoli 100 – 150 mm. Pri vgradnji plošče grelnika se namesti na "bandažo" (to je v vzorcu kontrolne plošče).